A rendőri cafeteria csökkentése tovább rontja a közbiztonságot

Forrás: jobbik.hu

A Jobbik megbecsült, a törvénytisztelő polgárok bizalmát élvező rendőrség kialakítását tűzte ki célul. Tisztában vagyunk azzal, hogy a magas szakmai színvonalon folyó, hatékony rendőri munka felkészült, erkölcsileg és anyagilag egyaránt megfelelően értékelt munkaerőt kíván. Ezért továbbra is maradéktalanul támogatjuk a Jobbik és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete között létrejött együttműködési megállapodásban foglalt célokat, így például a rendőri állományt érintő bérfejlesztési és egyéb szociális célok elérését is.

 

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felelőtlen és veszélyes dolognak tartja, hogy a rendőrök szociális juttatásait évek óta folyamatosan megnyirbálják, most pedig a cafeteria dolgozónként 150 ezer forinttal történő csökkentését vezetik be. A rendőri állomány életkörülményeinek folyamatos romlása a rendőrségnél még a gazdasági válság éveiben is több ezer fős létszámhiányt eredményezett, ez pedig a közbiztonság drámai romlásához vezetett. Különösen visszatetsző mindez annak ismeretében, hogy a minisztériumi dolgozók a rendőröknek járó, alaposan csökkentett, 200 ezer forintos cafeteria helyett 400 ezer forintos juttatásban részesülnek. Ez a visszás, a rendőrök igazságérzetét joggal irritáló állapot a valódi érdekvédelmi küzdelmet folytató Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének kizárásával magvalósuló, más, kisebb rendőrszakszervezetekkel kötött mutyi szerződés révén jöhetett létre.

 

Mindannyiunk közös érdekében követeljük tehát a rendőrök eredetei cafeteria keretének visszaadását és a rendőri munkavállalók aránytalan, a közbiztonság romlását eredményező sanyargatásának azonnali befejezését.

 

 

Volner János
a Jobbik Rendvédelmi Kabinet elnöke