Vezeklés vagy színjáték?

Három és fél év után elnézést kért a 2006-os rendőri brutális áldozataitól az országos rendőrfőkapitány. Bencze József a Hír TV Riasztás című bűnügyi magazinjának adott interjújában azt mondta: a múlt eseményeivel szembe kell nézni, azóta a rendőrség vezetése lecserélődött, és változtattak a tömegrendezvényeken bevetett módszereken is.

„Rendőri vezetőként nyilván megkövetem azokat, akikkel szemben jogszerűtlenül léptek fel a rendőrök” – fogalmazott Bencze. Ugyanakkor szorgalmazta, hogy akik bármelyik oldalon törvénytelenül jártak el, végre kerüljenek megfelelő módon bíróság elé, és zárják le mihamarabb az ügyeket.” – MNO

Csupán megjegyezni kívánjuk, hogy a TMRSZ főtitkára már 2007-ben több alkalommal is bocsánatot kért, szóvátette a felelősök, a jogtalanságot elkövető rendőrök felelősségre vonását. Szima Juditnak nem volt szüksége ehhez 4 évre…

Íme csak egy idézet főtitkárunktól:

…a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete együttérzését fejezi ki, és elnézését kéri azoknak a magyar állampolgár társainknak, akiket prostituálódott rendőri vezetőink és bűnös magatartású rendőr “kollégáink” tevékenysége jogaiban, emberi mivoltában sértett, meggyalázott.” (2007. május 20.)

Többek között ezért is katonai büntetőeljárást indítottak ellene bujtogatás vétségének megalapozott gyanúja miatt. Gyanúsítottként hallgatták ki. Lásd: Gyanúsított??? – a gyanúsítotti jegyzőkönyv, melyben tételesen fel vannak sorolva a főtitkár “bűnei”. Az ügy azóta is folyamatban van. Azokkal szemben pedig, akik valóban felelősek a megtörténtekért, semmilyen eljárás sem folyik, nem vontak senkit sem felelősségre.

 

{flv}20100216-2205-HirTV{/flv}

 

HírTV – Riasztás című 2010. február 16-i műsorának részlete

 

Kapcsolódó oldalak:

Magyar Nemzet Online

HírTV