Nem engedték be a TMRSZ képviselőit a rendészeti minisztériumba

Forrás: Független Hírügynökség – 2010.02.03. 15:58 – Fekete L

Nem engedték be a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) képviselőit szerdán az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) épületébe, ahol a tárca és 4 másik rendőri szakszervezet képviselői tárgyaltak. A 7000 rendőrt képviselő, és így a legnagyobb létszámmal rendelkező TMRSZ korábban tagja volt a demonstrációs bizottságnak, de a többi érdekképviselet kizárta onnan. A TMRSZ vezetője, Szima Judit szerint a tárcától faxon kaptak értesítést, hogy a miniszter külön akar tárgyalni velük.


Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, januárban demonstrációs bizottságot alakított az öt rendőrségi szakszervezet, hogy így folytassák a tárgyalásokat az IRM-mel. A szakszervezetek a minisztériumi és a rendőrségi dolgozók cafeteria-keretei közötti aránytalanságokat akarják megszüntetni, illetve változásokat szeretnének a rendőröket hátrányosan érintő, 2010-től érvényes új jogszabályokban.

Az egyeztetések szerdán folytatódtak az IRM-ben. Szima Judit, a TMRSZ főtitkára a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta: a többi szakszervezet az IRM intésére zárta ki őket a demonstrációs bizottságból. Az egyeztetésre be sem engedték képviselőiket a tárca épületébe. Szerdán faxon értesítette őket az IRM, hogy velük külön kíván tárgyalni a miniszter. Az egyeztetésen így 3 reprezentatív és egy alig ezer főt képviselő szakszervezet lehetett jelen.

Ezt nem fogadják el, terveik szerint tiltakozásul február 11-én, csütörtökön 200 rendőrt állítanának a tárca épülete elé, és Forgács Imre miniszter lemondását követelnék. Azt is el akarják érni, hogy az életük kockáztatásával, nehéz körülmények között dolgozó rendőrök ugyanakkora cafeteria-keretet kapjanak, mint a minisztériumi dolgozók. A különbség a két keret között személyenként több százezer forint – tette hozzá Szima Judit.

 

Forrás: Független Hírügynökség – 2010.02.03. 15:58 – Fekete L