- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

200 rendőr vonulhat a Parlament elé

Forrás: MNO 2010. február 3. 15:48 – Konopás Noémi

Az igazságügyi és rendészeti miniszter nem engedte be a cafeteria tárgyalásokra érkező hétezer rendőri munkavállaló három képviselőjét a minisztériumba. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára szerint ez elfogadhatatlan, a rendőri munkavállalókat megalázták, ezért jövő héten 200 rendőrrel vonulnak a Parlament elé a miniszter lemondását követelve. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elmondása szerint a négy szakszervezet egyhangúlag elfogadott határozatával a tárgyaló bizottság további munkájából zárták ki a TMRSZ-t.

 

„A rendőri jelvényt figyelembe nem véve alázta meg a hétezer rendőri munkavállaló három képviselőjét az igazságügyi miniszter” – szögezte le Szima Judit az MNO-nak. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára kifejtette: szervezetük cafeteria tárgyalásokra érkező három képviselőjét nem engedik be a minisztériumba.

„A miniszter utasítást adott ki, hogy nem engedi be a TMRSZ munkatársait a tárgyalásra, holott a rendőri igazolvánnyal a szakszervezet munkatársai szabadon bemehetnének” – jelentette ki Szima. „Azzal, hogy a jelvényt figyelembe nem véve zárta ki a miniszter kollégáinkat a tárgyalásról, jogsértést követett el” – tette hozzá a TMRSZ főtitkára.

„Elfogadhatatlan, hogy a miniszter a legnagyobb rendőri szakszervezet kizárásával tárgyaljon a munkavállalókról” – mondta el Szima. Arról is szólt, hogy jövő héten 200 rendőrrel fognak a minisztérium elé vonulni, és követelni fogják Forgács Imre miniszter lemondását, aki – Szima szerint – eddig több kárt hozott, mint hasznot.

Négy szakszervezet zárta ki a TMRSZ-t

Szerdán folytatódtak az egyeztető tárgyalások a kormány, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ), a Rendészeti Védegylet (RV) és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) képviselői között. Az igazságügyi és rendészeti miniszter tiszteletben tartja a négy szakszervezet 2010. február 3-án kinyilvánított azon döntését, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetet (TMRSZ) – egyhangúlag elfogadott határozatukkal – a tárgyaló bizottság további munkájából kizárták – reagált a hírre a minisztérium. A miniszter a TMRSZ képviselőit február 4-én 11 órára várja egyeztető tárgyalásra.

 

 

(MNO)

 


 

Forrás: MNO – Magyar Nemzet Online