- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Siker fegyelmi ügyben is

Megszüntették tagunkkal szemben a fegyelmi eljárást.

Az Ajkai Rendőrkapitányság állományában járőrként szolgálatot teljesítő járőr kollégánk (TMRSZ tag) 2009. 10. 24-én járőrtársával közösen egy családi veszekedés helyszínén intézkedett.


A lefolytatott intézkedéssel kapcsolatban az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője 2009.10.28-i határozatával, az intézkedő rendőrökkel szemben, így kollégánkkal szemben is fegyelmi eljárást indított. Tagunk a TMRSZ jogi segítségét kérte.

Az elrendelt fegyelmi eljárásban, az eljárás tárgyát képező rendőri intézkedéssel kapcsolatban – a vonatkozó jogszabályhelyek megjelölésével – tett tagunk  írásos vallomást, amelyet kollégánk személyesen terjesztett elő a fegyelmi meghallgatásán, a fegyelmi vétség elkövetését tagadva.

Az írásos vallomásban foglalt jogszabályhelyek tagunk ártatlanságát valószínűsítették, erre tekintettel már a vallomásban kértük a fegyelmi eljárás megszüntetését.

Az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője 2010. január 11-én meghozott határozatában, mivel megállapítást nyert, hogy tagunk cselekménye nem fegyelemsértés, a fegyelmi eljárást megszüntette.

 

 

Dr. Jelenek János - TMRSZ

Az ügy előadója: dr. Jelenek János