- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Pártos(k)odó rendőrök?

Dr. Dancsó József azt mondja, nincs miért elnézést kérnie

hír6.hu – Kiss A. János – 2009-12-12 20:18

Az egyik, a Jobbikkal kokettáló rendőrszakszervezet főtitkára (aki a Jobbik listájáról csaknem bejutott az Európa Parlamentbe) megsértődött azon, hogy két megyebeli Fidesz-képviselő bírálta a szakszervezet pártkötődését. Ám dr. Dancsó József nem kér elnézést a bírálatért.

Szima Judit – ha minden igaz, rendőr alezredes -, a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetének (TMRSZ) elnöke arra hívta fel a dr. Dancsó Józsefet és Babák Mihályt, az Országgyűlés Békés megyei Fidesz-képviselőit, hogy kérjenek elnézést azért, mert a múlt héten úgymond sértő kijelentéseket tettek a TMRSZ-re. (Ha a helyesírási program pirossal aláhúzza a szakszervezet nevét, neki van igaza: „tettre kész” lenne a korrekt leírási mód. De manapság ez a legkisebb figyelmet sem érdemlő szempontok közé tartozik.)

A megszólítottak közül dr. Dancsó Józsefet kérdeztük, aki Szima Judit szerint Babák Mihályhoz hasonlóan „nem kevésbé laikus és rosszindulatú véleményt” formált békéscsabai megszólalásakor, mely során azt találta mondani, hogy a TMRSZ „rendkívül káros tevékenységet folytat, ami nem tesz jót a testület egységének”.

– Miként reagál Szima Judit szavaira? – fordultunk dr. Dancsó Józsefhez.

– Nincs mit reagálnom rájuk – szögezte le a képviselő. – Egy jelenségre hívtam fel a rendőrségi vezetők figyelmét. A többi az ő dolguk. A szolgálati jogviszonyról szóló törvény, sőt az Alkotmány sem engedi meg, hogy politikai pártok olyan megállapodást kössenek, mely a Jobbik és a TMRSZ, egy rendőri szakszervezet között létrejött. Amit erről tudni lehet: a kifogásolt helyzetből adódó következmények a rendőri munkára kihatással lehetnek. A rendőri vezetésnek jeleztem, hogy erre a jelenségre oda kell figyelni. Magyarországon a közrend, a közbiztonság fontos kérdés. az állampolgárok joggal várják el, hogy a közrendet, a közbiztonságot a rendőrség képes legyen biztosítani. A két szervezet közötti furcsa együttműködés nem ezt a célt szolgálja.

– Szima Judit megszólította Orbán Viktort is, hogy amennyiben nem kérnek elnézést, pártelnöki súlyát bevetve szorítsa rá önöket a „pardon”-ra. Nem aránytalan „felütés” ez például az ön által elmondottakra?

– Konfliktust, konfrontációt keresni: csak az lehet a főtitkár asszony célja, hogy „reklámot” csináljon az említett megállapodásból fakadó törekvéseknek. A média felelőssége, hogy teret ad-e ezeknek az elképzeléseknek.

 

Előzmény:

Szembesítés

Nyílt levél

Forrás: hír6.hu – Pártos(k)odó rendőrök?