- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Utálom a rendőröket, de…

Forrás: Nemzeti Internetfigyelő – 2009.12.09

– hetven éves nyugdíjas mérnökember nyílt levele Szima Juditnak

 

Kedves Szima Judit!

Gorombán kezdem: utálom a rendőröket, de …

Kb. 20 évvel ezelőtt, a még nem befejezett M1-en mentem Győrbe.  Lekanyarodtam a városba vezető elágazásra, ahol ott álltak a radaros rendőrök és le is „meszeltek” engem. Egy mosolygós fiatalember jött hozzám és azt mondta: Ugye, tudja, miért állítottam meg?” Azt válaszoltam, hogy: „Tudni nem tudom, de sejtem. Mennyivel mentem?” 110-zel, mondta. Hát ez durva kihágás, de csak azért, mert nem nyomtam eléggé a féket. Megkérdeztem, hogy mivel tartozom. Ha jól emlékszem, 2000 forintot mondott. Kinyitottam a pénztárcámat, de csak 1200 Ft volt benne, mert néhány km-rel korábban tankoltam.


Nem tudtam kifizetni a jogos büntetést. Kedves Szima Judit! Tudja mit mondott nekem az a fiatal rendőr, mikor látta hogy csak 1200 Ft-om van. Megmondom. „Kiegyezhetünk 800-ban?” „Örömmel” – válaszoltam. Azt hittem, hogy zsebre fogja tenni. De nem! Kiállította az elismervényt a pénz átvételéért. Látja, kedves Szima Judit. Az ilyen rendőröket szeretem, és azóta nem büntettek meg gyorshajtásért, mert nem hajtottam gyorsan, mert mindig előttem volt annak a fiatal rendőrnek a mosolygós, jóindulatú, de kötelességtudó arca.

Más: Ez kb. 30 évvel ezelőtt történt. Budapesten, este, sötétben, a Szentendrei úton „lemeszelt” a rendőr. Ott, ahol régen a „fakabát” volt. Egy újonnan vásárolt, használt S100-as Skodával mentem. Nem tompított, hanem parkolófénnyel. Megnézte, hogy a kapcsoló milyen állásban volt. A helyesben. Az izzók égtek ki. Megkérdezte, hogy van-e izzókészletem. Törvénytisztelő ember vagyok, persze, hogy volt, de a budapesti utcák fényárjában nem vettem észtre, hogy rossz világítással közlekedek. Akkor vettem a kocsit. Nem tudtam, hogy kell az izzókat kicserélni. Tudja mi történt? A rendőr segített nekem. Kicserélte az izzókat, aztán tisztelegve elengedett. Még sok hasonló történetem volna, de nem akarom az idejét rabolni. Ezek az emberek rendőrök. Az igaziak.

Kedves Szima Judit. Én utálom a rendőröket a Kossuth téri bűntetteikért, de ezeket a történeteket soha sem fogom elfelejteni. Persze találkoztam undorító, gusztustalan rendőrökkel is, de azokat elfelejtem, és ezekre emlékezem. Mert orvosokra, mérnökökre, tanárokra, parasztokra, munkásokra, nem folytatom, de rendőrökre, csendőrökre és még börtönőrökre is szükség van. Egy nem mindegy: hogyan viselkednek.

Ön egy nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz. Kár volt! Orbán Viktor a globalizmus kísértete, Soros Gyuri bácsi kitartottja. Én is rá szavaztam annak idején, de kár volt. Sima kígyónyelvével félrevezetett, mint Obama Amerika népét. Ma már van egy új erő. Én csak bennük bízom. Ha ők is korrumpálódni fognak – remélem, nem – akkor majd a legújabb erőre fogok szavazni, de egyelőre azt mondom: éljen a Jobbik!

Kedves Szima Judit! Én bízom abban, hogy ők meg fogják oldani a rendőrök gondjait. De nem csak az övéket. Nem tökéletesem, mert a földön semmi sem tökéletes, de sokkal jobban, mint ez a négypárti csürhe.

Isten áldja magukat és adjon az Isten szebb jövőt!

A rendőröknek (főleg a tettre készeknek) és civileknek egyaránt:

Misi bácsi

A teljes nevem Dohán Mihály. A többi adatomat megtalálja a BM nyilvántartásában. Tudomásom szerint én vagyok az egyetlen Dohán Mihály ebben az országban. Ha nem így van, értesítsen!

Szeretnék megismerkedni a másikkal.

Nemzeti InternetFigyelő