Továbbra is folyt a lejárató kampány Nagylakon

Tovább folyt Nagylakon a Határrendészeti Kirendeltségen oktatás keretein belül a TMRSZ lejáratása, rágalmazása. Történt mindez úgy, hogy már korábban írásban hívtuk fel a kirendeltség vezetőjének figyelmét a problémára, ennek ellenére nem tett semmilyen intézkedést, amikor az RKDSZ képviselője 45 perc oktatási időből 40 percet a TMRSZ lejáratására szánt.





Szám:   Kü-       /2009.

 

 

Dr. Pulics János r.örgy.

 

 

HATÁRRENDÉSZETI KIRENDELTSÉG VEZETŐJE

 

NAGYLAK



 

Tisztelt Vezető Úr!


 

 

A tegnapi napon annak ellenére, hogy a reggeli órákban felhívtuk a figyelmét arra, hogy az irányítása alá tartozó szervezeti egység oktatási napjain a TMRSZ-t folyamatosan becsületsértő, rágalmazó lejárató kijelentésekkel illetik, tegyen intézkedéseket, mely levelet szíveskedett átvenni a kora reggeli órákban telefonos közlése alapján.

 

Intézkedést mégsem tett, mert Berhencz Róbert r. őrnagy, mint az RKDSZ tagja aznap tartott előadása során, mely 11: 00 – 11: 52 óra között zajlott az körülbelül 5 perces részében beszélt az RKDSZ-ről, ezt követően átváltott a TMRSZ lejáratására, amelyre 40 percet szánt, a fennmaradó rövid időben pedig még szakmai kérdéseket is érintett.

 

A TMRSZ-t érintő előadásánál az általa vélelmezett belső ügyeink kiteregetésébe kezdett, a Küldöttértekezleten történteket ecsetelte, melynek célja a megtévesztés és lejáratás volt, folyamatosan saját sértő megjegyzéseivel kiegészítve azt.

 

Az oktatáson részt vett a TMRSZ helyi tisztségviselője, aki közölte az őrnagy úrral, hogy félretájékoztatja az állományt, valótlan kijelentéseket tesz, mert ő ott volt az értekezleten és nem úgy történtek az események ahogyan ő előadja. Kérte, hogy ezt ne tegye, fejezze be.

 

Az örnagy Úr a figyelemfelhívás ellenére tovább folytatta beszámolóját, és közölte, hogy a Holdudvarról vette le az anyagot, amely során felolvasta Laukó László nevének emlegetésével a több oldalas anyagot.

 

Annyit engedjen meg a TMRSZ-nek, hogy észrevételezze, hogy az Önök egységénél az oktatásuk színvonalát is mutatja, hogy egy tiszt, egy őrnagy nem azzal foglalkozik, ami a feladata lenne, hanem azzal, hogy egy valós érdekképviseletet miként hiteltelenítsen. Álláspontunk szerint az ilyen tiszt rendőrnek sem lehet alkalmas, méltatlan a magatartása.

 

Kérem Önt, hogy szíveskdjék megküldeni Berhencz Róbert r. őrnagy eladásának tematikáját, az azon lévő engedélyeket, mert igen kíváncsiak lennénk arra, hogy hogyan tudta a szakmai előadásába beilleszteni a TMRSZ-t 40 percre,és arra is választ várnánk, hogy erre ki adott neki engedélyt.

 

Megjegyezzük, hogy egy valótlan tartalmú, több részében becsületsértő, rágalmazó iratot, amit a Holdudvarról töltött le a tiszt úr nem szakmai anyag, azon az a TMRSZ főtitkár jóváhagyó aláírása nem szerepel.

 

A TMRSZ engedélyt nem adott arra, hogy a TMRSZ-ről hivatali helyzetével visszaélve a helyi TMRSZ titkár jogkövető magatartásának figyelemfelhívása ellenére is tovább nyilatkozzon Berhencz Róbert r. őrnagy, aki köztudomásúlag az RKDSZ tagja.  A Holdudvarról letöltött anyag felolvasása pedig önmagában is megvalósította a bűncselekményt, melynek elkövetője Berhencz Róbert r. őrnagy.

 

A történtek alapján azt a következtetést vagyunk továbbra is levonni, hogy Ön továbbra is teret enged annak, hogy szervezetén belül jogsértő cselekmények folytatódjanak.

 

 

Kérem pontosítani, szíveskedjék azt is, hogy Berhencz Róbert r. őrnagy szakszervezeti, vagy szakmai előadás megtartására kapott Öntől engedélyt, továbbá az őrnagy úr a tegnapi napon szolgálati ideje terhére tartotta az előadást, vagy szakszervezeti munkaidő kedvezmény igénybevételével.

 

Amennyiben szakszervezeti munkaidő-kedvezmény igénybevétele történt, akkor kérjük az írásos kikérő megküldését is haladéktalanul.

 

Levelünket haladéktalan vizsgálat lefolytatását kérve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének is megküldjük.

 

Tájékoztatom arról is, hogy együtműködési készségének teljes fokú hiánya miatt, mivel több alkalommal megvalósították sérelmünkre a jóhírnév megsértését, ezért a TMRSZ erősen fontolgatja a Csongrád megyei RFK. ellen a személyiségi jogi per megindítását, hogy tiltsák el a további jogsértő cselekedetektől szabjanak ki bírságot, kérjenek nyilvánosan bocsánatot és vagyoni és nem vagyoni kártérítést adjanak.

 

 

Szekszárd, 2009. december 10.


 

 

Tisztelettel:


 

 

 

 

 

Szima Judit

TMRSZ főtitkár