Tudott róla, de nem tett ellene?

Levélben fordultunk Nagylak Határrendészeti Kirendeltség vezetőjéhez, mivel az RKDSZ képviselője az állománynak tartott előadása során a TMRSZ és tisztségviselőinek munkáját érintően olyan kijelentéseket tett, melyek alkalmasak a becsületsértés megállapítására.




 

DR. Pulics János r. őrgy.
HATÁRRENDÉSZETI KIRENDELTSÉG VEZETŐJE

NAGYLAK

Tisztelt Vezető Úr!

A rendelkezésünkre álló adatok alapján elmondható, hogy azt ön irányítása alá tartozó szervezeti egységnél a napokban több törvénysértő, esetlegesen bűncselekmény tárgyát képező események történnek, amelyekről Ön tudomással bír, és azok megszüntetése érdekében a szükséges intézkedést a mai napig nem tette meg.

Az állománynak tartott oktatásokon az Ön engedélyével az RKDSZ helyi képviselője 2009. december 07.-08. napjain részt vett, amely során több a TMRSZ és tisztségviselőinek munkáját érintő becsületsértés megállapítására alkalmas kijelentéssel tett. Az RKDSZ titkár mondandója a TMRSZ becsmérlésére, szakszervezetünk belső ügyeinek, magántitkainkat képező dezinformációkra szorítkozott, illetve felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy „nem jó ötlet TMRSZ-esnek lenni”.

A helyi alapszervezet titkára hétfőn Önnek felhívta a figyelmét az RKDSZ helyi képviselőjének,  jogellenes magatartására, azonban ígérete ellenére, hogy hasonló megnyilvánulás többet nem fog megtörténni, a következő napon is hasonló tartalommal nyilatkozott az RKDSZ tisztségviselője.

A történtekkel kapcsolatban azt is megjegyezzük, hogy tudomásunk szerint az Ön jelenlétében az RKDSZ és a TMRSZ helyi tisztségviselői megegyeztek abban, hogy nem fognak egymásra becsületsértő, rágalmazó kijelentéseket tenni, amelyet a mi tisztségviselőnk törvénytisztelő állampolgárként is, de rendőrként is jogkövető magatartást tanusított és tanusít a mai napig, ellentétben az RKDSZ-es tisztségviselővel.

Álláspontunk szerint az 1989. évi II. Etv. 2. § alapján az RKDSZ az egyesülési joggal visszaél, mivel a TMRSZ sérelmére folyamatosan bűncselekményt valósít meg, mely  szervezetünk jogainak sérelmével jár.

Miután köztudomású, hogy az RKDSZ a FIDESZ, azaz Lázár János az Országgyűlés Honvédelmi Kabinet vezetője, Hódmezővásárhely polgármestere segédletével jött létre, a TMRSZ emiatt sem tartja szerencsésnek, hogy Ön, mint vezető, az RKDSZ jogellenes magatartásának teret enged a Magyar Köztársaság rendőrségének egyik objektumában, ami éppen Lázár János FIDESZ-es politikus megyéje.

Azontúl, hogy a szükséges intézkedéseket megtesszük az RKDSZ ellen, felhívnánk a figyelmét arra, hogy a szükséges intézkedések elmulasztása az Ön személyét is érintő jogi lépéseket vonhat maga után.

Kérem, hogy a törvénysértő magatartás megszüntetése érdekében haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket, és azok eredményéről soron kívül tájékoztatni szíveskedjen.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Szeged, 2009. december 09.

Tisztelettel:

Szima Judit
TMRSZ főtitkár