- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Sikeres képviselet büntetőügyben!

Egy állampolgár – a foglalkozását tekintve ügyvéd – a vele szemben lefolytatott rendőri intézkedést követően feljelentést tett az intézkedő kollégáinkkal (TMRSZ tagok), valamint azok elöljáróival szemben a Budapesti Katonai Ügyészségnek címzett beadványában.


A Budapesti Katonai Ügyészség a kollégáink ellen hivatali visszaélés bűncselekménye miatt tett feljelentést az elöljárói intézkedés elmulasztásának vétsége tárgyában tett feljelentés miatt indult büntetőügytől elkülönítette.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a nyomozást az ügyvédnő által tett feljelentés tárgyában az intézkedő rendőrökkel szemben – mert a cselekmény nem bűncselekmény – megszüntette. Az ügyvédnő a határozattal szemben a Fővárosi Főügyészséghez benyújtott beadványában jogorvoslattal élt. A Fővárosi Főügyészség a panaszt, mint alaptalant elutasította. Az ügyvédnő ezt követően már pótmagánvádlóként lépett fel, és vádindítványt terjesztett elő az intézkedő rendőrökkel szemben.

A Fővárosi Bíróság az intézkedő kollégáinkkal szemben a büntetőeljárást törvényes vád hiánya okán, egyebekben bűncselekmény hiányára hivatkozással megszüntette.

 

TMRSZ