Csak beszélnek a közbiztonságról a parlamenti pártok

Korábban, október 5-én levélben fordultunk valamennyi parlamenti politikai párthoz. A levélhez csatoltuk főtitkár asszony rendészeti területet érintő előadásának anyagát, amely a Jobbik által 2009. október 4-én a “Radikális Változás” címet viselő szakmai konferencia sorozatán hangzott el.

A mellékelt anyagot vitaindítónak szántuk, annak érdekében, hogy minél hamarabb egy valódi, szakmai alapokon nyugvó, hatékony rendészetet lehessen kialakítani hazánkban.
Levelünkre egyetlen egy válasz érkezett egy szocialista országgyűlési képviselőtől. A válaszról nem tudjuk eldönteni, hogy azt az MSZP hivatalos válaszának tekinthetjük e, vagy sem, mivel hivatalos fejléc, és bélyegző sincs a levélen.

A többi parlamenti politikai párt választ sem küldött, így mivel levelünk végén jeleztük is, úgy értelmezzük, hogy nem támogatják a TMRSZ törekvéseit, azt, hogy mihamarabb jól működő, az állampolgárokat valóban hatékonyan szolgáló rendészet legyen Magyarországon. Mindenesetre Ecsődi László országgyűlési képviselőnek köszönjük a levelét és azt közre is adjuk.

 

 

Szima Judit
Főtitkár asszony részére

Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet

7100 Szekszárd Tanya u. 4.

 

Tisztelt Főtitkár Asszony!

Köszönjük, hogy megküldte 2009. október 4-én tartott előadásának szövegét, amelyet szakértőink érdeklődéssel áttekintettek.

Kísérőlevelében úgy fogalmaz, hogy szakszervezetük törekvéseivel való egyet nem értésünk kifejezésének fogják tekinteni, ha a dokumentumra a Magyar Szocialista Párt nem reagál. Bár megkeresésüket Örömmel fogadtuk, válaszlevelünkben nyomatékos és kifejezett egyet nem értésünket kelt kifejeznünk az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban.

Az előadáson ismertetett vélemények és gondolatok meglátásunk szerint messze túlmutatnak a rendészeti területen működő szakszervezetek által kifejthető érdekérvényesítési tevékenységen. A kifejtett gondolatok jelentős része direkt politikai jellegű, és ezzel megsérti azt az alkotmányos tilalmat, miszerint a hivatásos állomány tagjai politikai tevékenységet nem folytathatnak. A rendészet területén az érdekérvényesítő tevékenység semmiképpen nem jelentheti azt, hogy az egyes szakszervezetek felléphetnek a rendészeti szervek alkotmányos jogállásának megváltoztatása érdekében, saját rendészeti koncepciót fogalmazhatnak meg, és annak megvalósítása céljából direkt együttműködést alakíthatnak ki politikai pártokkal.

Véleményünk szerint a dokumentumban szereplő javaslatok egy része szakmailag is megalapozatlan, sok esetben szöges ellentétben állnak a Magyar Köztársaság alkotmányos értékeivel, a jogállamiság eszményével.

A Magyar Szocialista Párt, csakúgy, mint eddig, a jövőben is nyitott az alkotmányos kereteket tiszteletben tartó, érdemi érdekérvényesítő tevékenységet folytató szakszervezetekkel történő korrekt együttműködésre.

Budapest, 2009. november 03.

Üdvözlettel:

Ecsődi László
Ogy. képviselő

 

Klikk a képre a nagyításhoz

 

Előzmények:

Rendvédelem és közbiztonság
Valamennyi Politikai Párt Elnökének