Valamennyi Politikai Párt Elnökének

Szám:                 /2009.

Valamennyi Politikai Párt Elnökének


Budapest

 


Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

Tájékoztatom, hogy a Jobbik Magyarországért Párt által szervezett „Radikális változás” címet viselő szakmai konferenciasorozat szervezői felkértek egy a rendvédelem témakörét érintő előadás megtartására.

 

Az általam 2009. október 04-én megtartott előadás célja az volt, hogy Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkáraként mutassam be, miként látom a mai magyar rendészeti valóságot, milyen célkitűzéseket kell meghatározni ahhoz, hogy egy valódi szakmai rendészetet lehessen Magyarországon minél rövidebb idő alatt kialakítani, és nem utolsósorban, hogy megosszam a hallgatósággal azokat a tapasztalataimat, amelyeket a munkavállalói érdekvédelem területén, ezen belül is a rendészeti munkavállalói érdekvédelem területén szereztem.

 

Mivel már többször hangoztattuk, hogy nem vagyunk elkötelezve egyetlen politikai párt irányába sem, valamint többször kiemeltük, hogy a fő célunk a munkavállalók lehető legteljesebb körű érdekvédelme, ezért mellékelten megküldöm önöknek is az elhangzott előadás alapját képező, a jelenlegi rendészeti helyzetet elemző szakmai álláspontunkat tartalmazó írásos anyagunkat.

Amennyiben a benne foglaltakat szakmai vitára alkalmasnak tartják, az abban foglaltakkal egyet értenek, vagy éppen ellenkezőleg nem értenek egyet, úgy kérem, hogy egy általunk javasolt 30 napos határidővel, a szakmai anyagunkkal kapcsolatos álláspontjukról tájékoztatni szíveskedjen.

Amennyiben ezt az anyagot válaszra sem tartják azt érdemesnek, akkor ezt úgy kell értékelnünk, hogy nem értenek egyet a TMRSZ törekvéseivel.

A hazai rendészet megújítását célzó, segítő közreműködésükben bízva!

 

Szekszárd, 2009. október 05.

 

Tisztelettel:

 

Szima Judit
Főtitkár

 

Melléklet: 20 lap

 

Előzmény: Rendvédelem és közbiztonság