- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

ORFK a 2 milliárd utalásról

Az ORFK (dr. Sipos Gyula) levele szerint a 2 milliárd átutalásával kapcsolatosan tévesen tájékoztattuk tagságunkat. Íme:

 

ORSZÁGOS REDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY-HELYETTES
GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓ

Szám: 28015-412009. ált.

 

 

Szima Judit főtitkár asszony
Tettrekész Magyar Rendőrség
Szakszervezete

Szekszárd


Tisztelt Főtitkár Asszony!


Kérem, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének honlapján azonnali helyreigazítást közzétenni szíveskedjen, a 2009. szeptember 20-án közzétett, „Visszautalták a 2 milliárdot? Mi lesz a túlórákkal?” közleményükkel összefüggésben, mellyel a Rendőrség részére a 1136/2009. (VIII. 14.) Kormányhatározattal biztosított 2 milliárd forint sorsáról megtévesztő, félrevezető információt tettek közzé.

Kérem, hogy a honlapon az alábbiakat szíveskedjen megjelentetni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a 113612009. (VIII. 14.) Korm. határozattal biztosított 2 milliárd Ft támogatást teljes egészében a rendőri szervek likviditási helyzetének javítására fordította, amit a rendőri költségvetési szervek számlájára a Magyar Államkincstár 2009. szeptember 7-én jóváírt. Az Országos Rendőr-főkapitányság a biztosított támogatást a hatályos jogszabály értelmében – az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 98. (4) bekezdésének megfelelően — az igazságügyi és Rendészeti Minisztérium meghatározott számlájára utalta át, ahonnan a rendőri szervek részére (megyei és fővárosi rendőr-főkapitányságok, Készenléti Rendőrség, Köztársasági Őrezred, Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, Nemzeti Nyomozó Iroda) az ORFK által meghatározott összegek biztosításra kerültek.

Kérem, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a továbbiakban szíveskedjen az ORFK illetékes szakmai és/vagy gazdasági szakterületétől ismételten információt kérni, ha az adott témakörben újabb kérdések tisztázása szükséges.

 

Budapest, 2009. szeptember 24.

 

Tisztelettel:

 

Sipos Gyula
vezérőrnagy

 

Előzmény: Visszautalták a 2 milliárdot? Mi lesz a túlórákkal?