- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Jogos a panasz így előléptetik

A BRFK III. kerületében lévő TMRSZ tagunk meghatalmazása alapján szolgálati panaszt adtunk be, mivel kollégánk sérelmezte, hogy 2008. október 16-ai hatállyal a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának állományában előadó beosztásba történő áthelyezését követően 2009. július 01-ei hatállyal a soron következő századosi rendfokozatba történő előléptetésére nem került sor.



A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság vezetője 2009. június 25. napján kelt levelében arra történő hivatkozással, hogy az áthelyezésről szóló állományparancsban előírt iskolai végzettséggel (szakképesítéssel) a nevezett nem rendelkezik, tájékoztatta, hogy az előléptetésére nincs lehetőség.
Nevezett sérelmezte továbbá, hogy a rendőrszervező szaktanfolyam elvégzését annak ellenére írták elő részére, hogy 2002-ben Rendőrtiszti Főiskola vámigazgatási szakán szerzett diplomát, amely a vonatkozó jogszabály alapján az igazgatásrendészeti feladatok ellátásához megfelelő képzettségnek minősül. Ezen indoka alapján soron történő előléptetését kérte.

A BRFK, mint II. fokú szerv a szolgálati panasznak helyt adott, megállapította, hogy kollégánk a soron történő előléptetéséhez előírt iskolai végzettséggel és a fenti feltételekkel is rendelkezik, igénye megalapozott, ezért haladéktalanul intézkedett az előreléptetés tárgyában.