- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

DEMONSTRÁCIÓ

2009.09.25-én

A Nagykanizsai Bevetési Szolgálatért, 65 kollegánkért és családjaikért!

GYÜLEKEZÉS 12.00 ÓRÁTÓL

A Kaposvár, Kossuth utca 45.szám alatti rendőrségi objektumnál, a leendő telephelyükkel szemben lévő Berzsenyi parkban

Az alábbiakban összegyűjtöttük az összes, a demonstráció témaköréhez kapcsolódó hírt, információt, az oldal tartalma folyamatosan frissül, a könnyebb áttekinthetőség érdekében ide is felkerülnek az új anyagok.

 

 

A TMRSZ KÖZLEMÉNYE A DEMONSTRÁCIÓBAN VALÓ RÉSZVÉTELRŐL

Az elmúlt időszakban a nyilvánosság felhasználásával határozottan tiltakoztunk a Rendőrség szétverése, a végrehajtói állomány burkolt leépítései ellen.

Bérünket a 2009. évre befagyasztották, 13. havi illetményünket elvették, augusztustól 15 ezer forinttal csökkentették fizetésünket.

Figyelmezető szavaink azonban süket fülekre találtak!  Jelenleg az ésszerűtlen átszervezés következményeként 65 fő, 10-12 éve szolgálatot teljesítő rendőrtől akarnak megszabadulni. A munkáltató pedig semmiféle megoldásra nem hajlandó, egyeztetési kötelezettségének nem tesz eleget. Kifogásaink benyújtását követően a felfüggesztés jogintézményét sem használják, kezdeményezéseinkre ezen vezetők ellen jogkövetkezményt nem alkalmaznak, pedig törvényi kötelezés van rá. A Rendőrség szabad utat enged a munkahelyeken a törvénytelenségnek!

Elfogadhatatlan, hogy a 65 fő kollegánknak a beutazása során keletkezett költsége magasabb legyen, mint a bére!
Napi munkába járásuk ugyanis 200-300 km megtételét jelenti.

Elfogadhatatlan, úgy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, mint az Országos Rendőr-főkapitányság hozzáállása ez ügyben is!

Elfogadhatatlan, hogy a Kormány, a politika segédkezet nyújtson, elősegítse e szégyenteljes intézkedést, ezáltal 65 rendőr és annak családtagjai megaláztatásához járuljon hozzá!

A rendőri munka lealázása évek óta tart, a rendőri vezetőink parancsnoki gondoskodása nem tapasztalható!
Mindezek miatt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete vezetősége úgy döntött, hogy minden erejével támogatja a  65 fő kollegánk rendőri pályán való tartását, helyzetük azonnali megoldására

2009. szeptember 25-re meghirdetett tiltakozó demonstráció megtartását!

Bízunk benne, hogy a tárgyalások során sikerül az érintetteket jobb belátásra és vállalt kötelezettségeik betartására bírni. Ennek nyomatékosításához azonban összefogásra van szükség ezért csatlakozásra hívjuk fel a Rendőrség valamennyi munkavállalóját, közalkalmazottakat, köztisztviselőket és a hivatásos állományúakat, szakszervezeti tagokat és a szakszervezeten kívülieket egyaránt!

Szeretnénk, hogy végre megértsék: létünk a tét, türelmünk véget ért és lássák, hogy egymásért erőt MI is fel tudunk mutatni!

A TMRSZ a demostrációra buszokat indít, melyek indulási helyeit és időpontjait honlapunkon és belső információs csatornáinkon közzétesszük.

Kapcsolódó anyagok:
Előzményi anyagok a www.tmrsz.hu honlapján..

http://www.tmrsz.hu/sajto/644-sonline-somogy-tuntetes.html

http://www.tmrsz.hu/sajto/639-mno-munkahelyek-veszelyben.html

http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/642-fax-somogy.html

http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/625-amit-nem-tudtunk-elmondatni-set.html