- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Sikeres volt az egyeztetés – Szarvas RK

A szarvasi kollégák problémája meghallgatásra talált,
sikeres volt az egyeztetés,
elmarad okafogyottság okán a demonstráció!

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hivatali helyiségében, 2009 szeptember 11-én a Szarvas Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály állományának szolgálati munkaidejének egyoldalú, munkavállalókat jelentős anyagi megterhelésnek kitevő megváltoztatása miatt a főkapitánysággal valamint a Szarvas Rendőrkapitányság vezetőjével és a kapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjével egyeztetésre került sor.



A megbeszélésen a felek kifejtették álláspontjukat az ügyben. A TMRSZ álláspontja ismert, melyet a http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/628-szarvas-rk-demonstracio.html olvashattok.

A munkáltató képviseletében Hudák Pál r. ezredes Úr a TMRSZ kezdeményezését fogadta, kijelentette, hogy  2009. szeptember 14-étől a Szarvasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály állományának szolgálati munkaidejét visszaállítják. Így a kollégáink megélhetése nem  kerül veszélybe.

Kiemelte a főkapitány-helyettes Úr, hogy a rendkívüli munkavégzésnél ugyanúgy, ahogy az eddigi gyakorlat is volt elképzelhető a 8 órás munkavégzés.

A szóbeli megállapodást a munkáltató képviselőjeként Hudák Pál r. ezredes Úr nem kívánta írásban ellenjegyezni, közölte, hogy nincs szükség erre, mert ő állja a szavát, azt a TMRSZ 2009. szeptember 14-én le is ellenőrizheti.

Már a tegnapi napon a TMRSZ-hez kollégáink jelezték, hogy a szolgálati munkaidő-szervezésnél visszaállt az eredeti állapot, a munkáltató képviselője a szóbeli megállapodásnak eleget tett, így a demonstráció megtartása okofogyottá vált.

A TMRSZ fellépése kollégáink védelmében sikeres volt.

A TMRSZ örömét fejezi ki, hogy mindkét oldal megelégedésére a megállapodás létrejött.

TMRSZ