- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A TMRSZ kiáll a rendőrökért

„Marionettbábuként rángatja Draskovics a rendőri vezetőket”

Feljelenti a Tettrekész a Demokratikus Hálózat elnökét
MNO – Magyar Nemzet Online – 2009. augusztus 5. 15:14 Pálfi Krisztina

 

Feljelentést tesz a Tettrekész Rendőrszakszervezet a Demokratikus Hálózat elnöke ellen, aki azzal vádolta meg az érdekvédelmi szervezetet, hogy érdekükben állhat, hogy a romák elleni támadásokkal kapcsolatban ne derüljön ki semmi. Szima Judit lapunknak elmondta: Galba-Deák Ádámnak Draskovicshoz kellene mennie, ha kérdései vannak.

 

Galba-Deák Ádámnak Draskovics Tiborhoz kellett volna fordulnia, s feltenni neki azt a kérdést, hogy a politika miért avatkozik bele a rendőrök munkájába – mondta el Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára az MNO-nak, és hozzátette: marionettbábuként rángatja Draskovics a rendőri vezetőket. A baloldali fiatalokat tömörítő Demokratikus Hálózat elnöke sajtótájékoztatóján úgy vélte, a Tettrekész tudatosan hátráltatja a romák elleni támadásokban a nyomozást, „mert érdekükben állhat, hogy ne derüljön ki semmi”.

Galba-Deák felvetése sértő és rágalmazó – mondta Szima, aki hozzátette: feljelentést tesz a szakszervezet a baloldali fiatal ellen, mert minden valóságalapot nélkülöz az állítása. A főtitkár úgy véli, a politizálás nem azt jelenti, hogy mindenkit rágalmaznak, hanem azt, hogy felelősségteljesen képviselik az állampolgárok érdekeit.

Galba-Deák Ádám arra is választ várt a Tettrekész rendőrszakszervezettől, hogy képviseltetik-e magukat a nyomozásban. Szima Judit erre reagálva elmondta: nem tudnak róla, éppen melyik szerv vizsgálódik, lehet, hogy vannak köztük szakszervezeti tagok is. „De a rendőrök az esküjükhöz méltóan végzik a munkájukat, és egyetlen politikus se merjen feltenni ilyen sértő és rágalmazó kérdéseket.”

 

Kapcsolódó oldal: MNO – Magyar Nemzet Online