- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Beszámoló a Pontyfogó Kupáról

2009 június 13-án tartotta a szakszervezetünk az első horgászversenyét, a TMRSZ Pontyfogó kupa Horgászversenyt.
 
A versenyt Békés megyében, Kondoroson, az un. Téglagyári tavon tartottuk. A tó intenzíven telepített víz; gondozott szép környezetben található.  A verseny megrendezését a tó kezelője, Hajdú László úr, a helyi horgászegyesület elnöke támogatta. Részünkre profi módon oldotta meg a verseny lebonyolítását.


 

A horgászatra 16 tagunk jelentkezett előzetesen, de kevesebb nevező indult a versenyen. Ezt valószínűleg a mostoha időjárás következménye lehetett, a verseny ideje alatt végig viharos erejű szél fújt. A gyülekezés, nevezés 08 órától,  08 óra 30 percig lezajlott, majd elindult a verseny. A halak nem lettek tájékozatva a kezdés időpontjáról, ezért ők csak 9 óra után kezdték meg a „horgászatot”. Vidéki tóról lévén szó, semmilyen fontos dolguk nem akadt a korai kezdés idején. Viszont versenyző kollégáink tájékoztatva lettek arról, hogy bizony halak is vannak a tóban, de ezt nem vették komolyan, így sok uszonyos életét megkímélték azzal, hogy a kínálkozó alkalmat elszalasztották. Ebben nagy része volt az olcsó sörnek és a jó hangulatnak is.  Volt olyan indulónk, aki fél percig hagyta az orsójáról a damilt hallal lehúzatni, mielőtt berántott. Ekkorra a megakasztott hal már a túlparton lehetett és valószínűleg sértődötten gyalogszerrel távozott a versenyről.  
 
10 óra után megindult a fogás. A halaink, látván a nagy igyekezetet, „önkénteseket” jelöltek ki, abból a célból, hogy horgászaink ne legyenek csalódottak. Ezek az önkéntesek megmentették a mundér becsületét és meghozták az eredményeket.
 
Fogás
 
A versenyen két pontyot és apróhalat fogott Horváth László budapesti tagtársunk, ezzel elnyerte az első helyért járó, Gyulán a Zug vendégházban eltölthető ingyenes hosszú hétvégét, valamint több kisebb díjat. A második helyezettünk Kaczkó Éva orosházi tagunk lett. Ő egy két kilogramm feletti súlyú pontyot fogott. Ezzel abszolút második helyen kívül a legnagyobb halért járó díjakat is „bezsebelte”.  A harmadik helyezettünk egy szintén Budapesti tagtársunk, Nagy István lett.
 
 
A legkisebb halat legfiatalabb indulónk Fazekas Rebeka zsákmányolta. A hal mintegy 2-3 centiméteres törpeharcsa volt. Az ifjú 9 éves versenyzőnknek ez volt élete első horgászata, ezért ez kitűnő eredménynek mondható.
 
Az eredmények arról árulkodnak, hogy a rossz idő bizony nem kedvezett a horgászatnak és a horgászainknak sem. Megállapítható viszont az, hogy a horgászainkat a díjak mennyiségének tükrében „porrá verte” az orosházi kolléganőnk, Kaczkó Éva.
 
Az eredményhirdetést követően közösen elfogyasztottunk egy nagyon ízletesre sikeredett babgulyást. Ezt követően szabad horgászat következett a késő délutáni órákig, ami a „hoppon maradt” indulóinknak is meghozta a sikert, pontosabban egy – két kövér pontyot. A verseny nagyon jó, családias hangulatban zajlott, mentes volt minden kötött, ünnepélyes formulától. A versenyzőink a nevezésükkel saját maguk finanszírozták a költségeiket, így szakszervezetünknek nem kellett szűkös forrásaiból keretet biztosítani a megrendezése.
 
Mivel a verseny nagyon jó hangulatban telt, alkalmat adott személyes ismeretségek megkötésére is, ezért javaslom, hogy a többi tagszervezetünk is próbálkozzon hasonló rendezvények megszervezésével, mivel a nagy munkatempó mellett jól esik egy kis kötetlen kikapcsolódás a kollégáinkkal.
 
A verseny résztvevőinek ezúton is köszönöm a megjelenésüket, a nyerteseinknek pedig ismételten gratulálok eredményes szereplésükhöz.
 
A rendezvényen készült képek a galériában találhatóak

 
Sok sikert:
 

TMRSZ