- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Válasz az FRSZ régióelnökének

Demján Zsoltnak

Az FRSZ régióelnökének

 

Ha már név nélkül megszólítottál, mint barátodat, (http://www.frsz.hu/directory/news/news_2009-6-14_1891.php)  szeretném nyílt leveled „magamra” venni. Tekintettel a nagy barátságra, és hogy le is tegeztél, én is tegeznélek. Nem akarlak megsérteni; mint idősebb ember által felajánlott javaslatot a tegeződésre, elfogadom.
 

Újdonsült barátom. Először is a bemutatkozással kezdeném, hogy el tudd helyezni magadban ki ír neked. Laukó László r.ftzls., körzeti megbízott vagyok. Jelen pillanatban a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének dolgozom. A munkámat teljes munkaidőben végzem, a tagságunk munkaidő kedvezményének terhére. Én is a rendőrök kenyerét eszem 1992 óta. Nyilván nem büszkélkedhetek olyan kalandos rendőri múlttal mint te, mivel ezt az időt egy szolgálati helyen töltöttem el. Imádom a szakmámat, nagyon sokáig szeretném még ezt végezni. Ezért lettem „Tettrekész” rendőr. A mi szakszervezetünkben nincsenek olyan hangzatos címek, mint nálatok, de nagy vonalakban én most a délalföldi régiótokban dolgozom. Láttam azt is, hogy te lettél az ideiglenes Csongrád megyei elnök. Gratulálok. Tudod, hogy merre van? Ne szaladj a térképhez, ne fáradj. Ahogy Békés megyében elvégzem a munkám, Csongrád megyében fogom folytatni. Ígérem semmi problémád nem lesz az ottani tagságoddal, ha velem megismerkednek. Amúgy emlékszem is a nagy munkásságodra, például arra, hogy miként egyezkedtél Lamperth Mónikával a rendőrök 13 havijáról. (http://mathom.dura.hu/dura-hirek/readarticle.php?article=altalanos/2004/11/10/20041110b.htm) Az eredményt már ismerjük.

Akkor kezdjünk is bele.

Olvastam az FRSZ oldalán található nyílt leveled. Nagyon zavaros a számomra, úgyhogy egy kis kiigazítást szeretnék kérni tőled. Vizionálsz? És ráadásul rólam? Ittál, mikor írtad a levelet? Ha rólam vizionálsz, akkor sajnálattal közlöm, hogy nős vagyok. Nem zavar az ilyesmi, de azért tartsd távol magad tőlem. Feláll a hátamon a szőr. Nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet, csak butaságokat írtál már a leveled elején.

Egyébként a sztori maga nem rossz. Amelyik rendőr ilyet követ el, mint amit „vizionálsz”, az bűncselekményt követ el. Ezt az embert ki kell rúgni! Miért nem árulod el a nevét? Pláne, ha ügyeletes. És magnóra is mondja azt, hogy nem segít a kollégájának, mert nem TMRSZ-es! Hogyan tudsz ekkora ökörséget kitalálni? Ha valaha rendőr voltál, kék sapka volt a fejeden, tudhatnád, hogy ha baj van, a zsaruk a tűzbe mennek egymásért! Most idézlek. „Sajnos tévedtem! 2009. május végén ugyanis, Budapest egyik kerületi kapitányságának előállító helyiségében egy frissen kinevezett egyenruhás kolléga első szolgálata alatt nem várt tapasztalattal gazdagodott.”

Tehát tudod a helyet, az időt, az intézkedést, és nyilván a kolléga rögtön neked, (a borsodi FRSZ-esnek) sírta el a bánatát. Mindent tudsz az ügyről! Feljelentést tettél? Vagy falazol annak a rendőrnek, aki nem segíti a kollégáit? Vagy csak akkora baromságot írsz, hogy fel sem tudod fogni? Ez tényleg élénk fantáziára valló vízió.

Képzeljem a fiatal kolléga helyébe magam. El tudom képzelni, mivel mentor is voltam jó ideig. Tudod, az olyan zsaru, aki segíti az újakat.

Azt állítod rólam, hogy nem segítek a kis rendőröknek, és a kisrendőrök védelmezőjeként tetszelgek. Mobilod van? Hányan tudják a számát a tagjaid közül? Éjszaka szoktak hívni? Ha ez eddig mind igen, akkor mond már meg nekem név szerint, hogy mikor kit, mivel húztál ki a szarból? Nekem már volt egy pár ilyen dolgom, pedig csak három hónapja csinálom ezt. Már most annyi dolgom van, hogy egy rongyos noteszba irkálom bele, hogy ne felejtsek el semmit. Voltál már fegyelmi ügyben, munkaügyben, bármiben képviselni egy tagot? Adtál már le rendőrként a saját parancsnokodnak egy tagod nevében szolgálati panaszt? Voltál már munkahelyi ellenőrzésen? Nem olyanon, amihez a Gyulai Rk. vendégházát kértétek előre egy héttel, hanem olyan igazin. Tudod, amiért mindenki mérges lesz aki munkáltatói jogkört gyakorol napi szinten. Fontold meg a választ, és vizionálás helyett tényeket tárj elém, mert 15 évig én is a tagod voltam! Négy fegyelmim volt, és ezen kívül is bizony sokszor jó lett volna egy higgadt, tőlem okosabb emberrel beszélni, mivel hajlamos vagyok a saját problémáimat kicsit túlreagálni. Kétszer kértem a te szakszervezetedtől segítséget. Egyik esetben sem kaptam! Ez tény, nem pedig vizionálás. Nem ragoztam a tényeken – és nem vízión – alapuló problémámat. Kiléptem az FRSZ-ből, mert amikor segítséget kértem tőletek, valószínűleg akkor is vizonáltatok már ezerrel és nem értetek rá mással foglalkozni. Még egy jó szót sem, még csak mellébeszélést sem kaptam. Kaptam viszont tőletek évente 3 újságot, „szuper jó dolgokkal”. Hol üléseztetek, hol kajoltatok, hogyan miként kivel, kinek puncsoltatok, egyezkedtetek. Ezen kívül soha semmit!! Ja, a mi régióelnökünket el lehetett érni, amikor majdnem fellökött a folyosón. Úgy pöffeszkedett, jó hogy ki nem durrant.

Megosztás. Kit osztunk mi meg? Ki irkál ilyen idióta egymás ellen uszító leveleket a szakszervezeti honlapjára? Nézz már először magadba és nézz körül az FRSZ környékén, ott sepregess, és ne mások kontójára vizionálj. El kell valamit áruljak. Óriási jó csapat jött össze a TMRSZ-ben és egyre többen akarnak a tagjaink lenni. Nemhogy széthúzást látnék, hanem olyan összefogást, amire eddig még nem volt példa. Nálunk nem lényeg, hogy járőr vagy, vagy nyomozó, vagy osztályvezető, vagy objektumőr. Ezt jó tudnia minden FRSZ tagnak is, ezért javasolni fogom a TMRSZ vezetőinek, hogy e levelet szépen tegyék fel a TMRSZ honlapjára, hogy az FRSZ tagjai is elolvashassák. Azok, akik víziók olvasgatása helyett segítségre szorulnak. Tudod mint egykori FRSZ-es nem egyedül vagyok ma már TMRSZ tag, és örülünk, hogy így döntöttünk és várjuk is azokat a kollégákat, akik egy összetartó, félelmet nem ismerő és jó, szakmai rendészetet akarnak kiharcolni. Nem víziókkal, nem dagonyázással, hanem érdemi érdekképviselet kifejtésével. Majd ha a vizionálós korszakodat kinövöd szívesen megmutatjuk Neked is, hogy ez tartalmában mit jelent. Majd szólj ha már eluntad a vizionálgatást.

Parancsnokok. Túlzás és a hazudozás kategóriáját jelenti azt mondani, hogy a TMRSZ minden parancsnokot bírál. A parancsnokok között is vannak szép számmal olyan emberek, akik kitűnő szakemberek, és az embereik tűzbe mennének értük. Közel van a régiódhoz, úgyhogy javaslom látogass el a területeden lévő valamennyi kapitányságra és minden bizonnyal magad is tapasztalni fogod azt, hogy vannak jó parancsnokok. Nem egy és nem kettő. Nevesíteni nem akarom őket, az érintettek úgyis tudják az állomány visszajelzése alapján, illetve a korrekt munkakapcsolatunk okán, és TMRSZ-es tisztségviselőként csak azért nem írok róluk jó dolgokat, nehogy ebből problémájuk legyen a későbbiekben.

Szélsőjobbról írsz a rendőrségen belül? Te láttad már? Merre van? Szívesen beszélnék azzal a szélső jobbal, akárki is az. Ezt az idióta politikai maszlagot egyszer és mindenkorra befejezhetnéd. Nem igazán érdekel senkit. Tudod mi érdekli mostanában a zsarukat? Menj ki közéjük és elmesélik neked. Arról szól főképp, hogy nincs pénzünk. Minden panaszban ez a közös. Téged érint a dolog? Vagy már nyugdíjas vagy, és mellette csinálod ezt? Mert akkor tutira nem. Ha véletlenül mégis elkeveredsz a tagsággal, ebből a „kedves barátom” stílusodból vegyél visszább, mert nem fognak szóba állni veled!  A leveleddel csak kapálózol. Félted a jó kis régió akármilyen helyed, mert itt kiélheted vizionálós képességeidet és még el is tart érte az FRSZ tagsága. Velem nem tudsz versenyezni, mert én meggyőződésből, és ingyen csinálom, amit csinálok. Én a nevemet adom a munkámhoz.

Még egy dolgot megjegyeznék. Mire ideérsz az olvasással, úgy is ki lesz nyitva az ablak és az inged meg lesz lazítva. Nézz már ki légy szíves. Trabantok, Wartburgok és munkásőrök járkálnak az utcán? Felétek sem? Tudod miért van ez? MERT ELJÁRT FELETTED AZ IDŐ! Közel 20 év állt a rendelkezésedre szakszervezni, és eddig hogyan sikerült? Javaslom, hogy a maradék büszkeségedet megőrizve fejezd be ezt a munkát, ha csak ennyire telik tőled, mint ez a mocskolódó cikk megírása.

Kissé csalódott lettem a leveledtől, úgyhogy javaslom, hogy a kettőnk között szövődött barátságot helyezzük olyan új, számomra fontos és értékeken nyugvó alapokra, amelyben a közös az, hogy mindketten megpróbálunk tettekkel a kollégák helyzetén javítani, és nem pedig alaptalan butaságokról vizionálni ehelyett. Ha ez nehezedre esik, akkor a barátságra nem sok esélyt látok a részemről, mert az nem szakszervezeti érdekvédő, aki azt a szakszervezetet mocskolja, amelynek a tagsága valódi, közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök ezreit tudja a soraiban. Te, amikor vizionálsz ezt a több ezer rendőrt (kollégádnak érzed őket vajon amikor mocskolod őket?) sérted vérig azzal, hogy mocskolódsz a TMRSZ-re, arra, amelynek nincs vezetői tagozata, mint például az FRSZ-nek ahol korlátlanul vizionálhatsz. Nálunk rendőrök vannak, tagok, kollégák, akik dolgoznak, nem pedig vizionálnak nagy ráérésükben. Ti olyan szakszervezet vagytok, ahol a tagok között is különbséget tesztek, hogy ki vezető és ki mezei talpas rendőr. Ez tény újdonsült barátom. Már ezzel éket vertek saját tagságotok között és még Te jössz azzal, hogy a TMRSZ bomlaszt és a kollégák nem segítenek a bajba jutott kollégán, ha az nem TMRSZ-es? Fogalmad sincs arról, hogy mit jelent ma egy bajban lévő rendőrnek az, hogy van kihez fordulni és érdemi segítséget kap, mert a tisztségviselők, jogászok ezért dolgoznak, nem pedig az irodájukban ülve vizionálnak hülyeségeket.

Tisztelt Demján Zsolt!

Kérlek arra, hogy ezentúl minden megnyilvánulásodban, amiben rendőrökről beszélsz, függetlenül attól, hogy melyik szakszervezetnek a tagjai, mutass minimális tiszteletet! Én tisztességes, becsületes ember vagyok. Rendőr a hivatásom és mellette a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének tagja vagyok. Neked semmi jogod nincs ahhoz, hogy engem szélsőjobboldalinak titulálj, vagy akár a munkámat, munkatársaimat mocskold. Kérlek, hogy haladéktalanul hozd nyilvánosságra, hogy ki az a TMRSZ tag, akiről „vízionáltál”. Felhívom a figyelmed arra is, hogy ez az állítólagos tagunk az elmondásod alapján gyanúsítható a Btk. 348. § (1) –be ütköző „Kötelességszegés szolgálatban” bűncselekmény elkövetésével. Így Neked mint rendőrnek, kötelességed az ügyben feljelentést tenni, mert ha ezt nem teszed meg akkor is bűncselekményt követsz el. Ez minden rendőrségi dolgozó érdeke, mert ilyen embernek nem szabad dolgoznia közöttünk.

Kérem az állításaid igazold,  és a honlapotokra „okulásként” feltett cikket ennek megfelelően módosítsd. Vagy ha az állításaid nem helytállóak, akkor intézkedj haladéktalanul a cikk eltávolításáról, mivel annak állításaival engem, mint TMRSZ tagot szándékosan rossz színben tüntetsz fel, és emiatt kénytelen leszek ellened és a számodra vizionálásra teret adó szervezeted ellen – aki teret ad a vizionáló tisztségviselők efféle pamfletjeinek – a szükséges jogi lépéseket megtenni. Személy szerint erkölcsileg mélyen elítéllek azért, amit elkövettél a tagtársaimmal szemben, egyedül a kollegalitás az, amiért ezt a levelet megírtam számodra, bízva abban, hogy kijózanodsz a vizionálásából és megértve felháborodásomat megköveted a papírra vetett butaságaid miatt a TMRSZ-t és annak tagjait.

 

 

Tisztelettel:

 

Laukó László r.ftzls.
körzeti megbízott
TMRSZ Ügyvivő