Bujtogatás miatt

a Szegedi Katonai Ügyészség törvénytelenül emelt vádat,
avagy
felülről történő kézivezérlés megrendelésre?

2008.07.24. Szegedi Katonai Ügyészség begyanúsítása felsőbb utasításra.

Kivonat:

 

„ Az ügyész a Be. 179.*-ának (2) bekezdése alapján közli a gyanúsítottal, hogy
rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható a Btk. 357. * (1) bekezdésbe ütköző és a szerint minősülő bujtogatás vétsége elkövetésével, mert a „Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet” www.tmrsz.hu. webcímén a „Vendégkönyv” rovatban 315. számon hozzászólást tett fel az internetre 2008. március 27-én 21:52 órakor. A hozzászólást a hódmezővásárhelyi lakásában lévő saját tulajdonú számítógépén írta és erről a gépről tette fel a „tmrsz” Fenti honlapjára.
hozzászólása a következő:

„315) Torzsa Enci 2008/03/27 21:52
Elolvastam a gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönvet. (szerk. Szima Judit TMRSZ főtitkár gyanúsítotti jkv-ről van szó)  Hát percekig csak tátottam a számat, hogy idáig képesek voltak ennek a szervezetnek a vezetői eljutni, hogy valakit amiatt vonnak felelősségre, mert elmondja az igazságot, a valóságot! Hogy a jó k. . .va életbe már! Álljon már meg a menet! A gyanúsítás akkor lett volna helytálló, ha valamelyik rendőri nagykutya gyanúsítotti kihallgatásán közlik vele, és nem egy szakszervezeti vezetővel! Az, amit Judit azokban a cikkekben leírt, egytől- egyik igazak! És ezt minősítik bűncselekménynek? Az a bűncselekmény, hogy a rendőri vezetők éveken keresztül nem adták meg a rendőröknek a törvény szerinti járandóságaikat! Az a bűncselekmény, hogy maguknak adják az illetményeltérítéseket, a jutalmakat, a soron kívüli előléptetéseket, az ilyen-olyan érdemrendeket, kereszteket, szalagsávokat! A kisrendőrök meg lassan a családjukat 2
nem tudják eltartani, hó végén üres akassza! „De legyél tisztességes, becsületes!” — mondja a rendőri vezető a sőtétített fullextrás, magánhasználatra is igénybe vehető szolgálati gépkocsijából fitymálóan kibámulva sz Út szélén álló egyenruhásnak.

Az, amikor a negyedévi személyzeti értesítőben — melyet a kollégáimnak is meg szoktam mutatni – csak azt látom, hogy a miniszteri-, ORFK vezetői dicséreteket, jutalmakat, kitüntetéseket a főtanácsosi címeket mindig ugyanazok a rendőri vezetők kapják! És ha ezt valaki szóvá meri tenni, azonnal bűncselekményt követ el?!

Kérdem én, hogy a TMRSZ által kiharcolt és kifizetésre került milliós nagyságrendű kártérítések miatt vontak-e valahol is felelősségre rendőri vezetőt? Az nem bűncselekmény, hogy éveken nem adjuk meg a rendőröknek, ami törvény szerint jár nekik? Olyan mérges vagyok, hogy legszívesebben üvöltenék! Ekkora arcátlanságot, pimaszságot nem tételeztem volna fel hogy míg képesek Juditot begyanúsítani azért, mert megmondta az igazat!

Azt esetleg a mélyen tisztelt Katonai Ügyészségnek nem kellene vizsgálnia, hogy a Judit által publikált cikkekben leírtak megfelelnek a valóságnak? Mert ha igazak az abban foglaltak akkor milyen bűncselekményről is beszélünk illetve annak kik is az elkövetői? Veszélyes vizekre eveztek most a „Nagyemberek” azzal, hogy egy több ezres tagsággal rendelkező, igazi érdekképviseletet folytató szakszervezet vezetőjét így támadták be. Azt ugyanis elfelejtették, hogy van mögötte több ezres tagság illetve még több tízezer megkeseredett, kisemmizett, létminimumon élő rendőr, akiket csak lábtörlőnek használnak.
Egyenlőre nem írok többet, mert így is szétvet a düh. De az biztos, hogy ezt nem hagyjuk annyiban!
Tisztelettel: Torzsa Endre r. fhdgy.


A fenti hozzászólása kimeríti a bujtogatás vétségének tényállását. A fenti hozzászólását több rendőr, legalább két rendőr kollégája olvasta.”

Torzsa Endre tisztségviselő kollegánk ellen az Ügyészség vádat emelt és a 2009.04.08-i Katonai Bíróságon az ügyész pénzbüntetést és lefokozást kért ellene.

A TMRSZ jogi képviselője a tárgyaláson  indítványozta az eljárás megszüntetését, mivel egy jogerősen megszüntetett Katonai ügyészségi határozatra a felettes katonai főügyészség újbóli elrendelés törvénysértő volt, mivel a konkrét ügyben a nyomozás csak a megyei bíróság katonai (nyomozási) bírája által hozott határozattal lett volna folytatható, illetve kérte az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetni.

A bíróság az eljárást megszüntette amiatt, mert az Ügyészség törvénytelenül emelt vádat.

Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

TMRSZ
 
 
Kapcsolódó anyagok:
Gyanúsított ??? 2008. március 26.