- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Többlet kompenzáció közalkalmazottaknak

Tisztelt Rendőrségi munkavállaló Közalkalmazottak!

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét arról tájékoztatta az ORFK Országos Rendőrfőkapitány-helyettese, Gazdasági Főigazgatója Dr  Sípos Gyula rddtb. Úr 2009.03.23-án, hogy a közalkalmazotti állomány részére eddigi gyakorlat alapján biztosított 45.000 Ft/fő adóköteles ruházati költségtérítés helyett, egy 70.000  Ft/fő többlet kompenzációs keretet kívánnak megállapítani.


Tájékoztatása szerint a többlet keretet a dolgozó a jelenlegi kompenzációs rendszer elemei között a megállapított egyéni kereten felül adómentesen tudná felhasználni.

A TMRSZ a Gazdasági Igazgató Úr jelzése alapján kéri a közalkalmazotti állományt, hogy jelen tájékoztatónk felrakása után, honlapunkon, vagy akár faxon,e-mailben jelezzétek észrevételeiket, illetve hogy hányan élnének az új lehetőséggel.

Mellékeljük Dr Sipos Gyula  rddtb. 9329/2-2009 sz. levelét.

 

 

Levél

 

A levél szövege:

 

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY-HELYETTES
GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓ

Szám: 9329/2-2009.

Szima Judit Főtitkár asszony
Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete

Dr. Bárdos Judit Főtitkár asszony
Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete Intéző Bizottsága

Pongó Géza Főtitkár úr
Független Rendőrszakszervezet Központi Koordinációs Iroda

Katus Károly úr
Rendészeti Védegylet Elnöke

Székhelyeiken

 

Tisztelt Főtitkár/Elnök Asszony/Úr!

A BRDSZ és az RV között 2009. március 11-én létrejött Megállapodás (51-37/5/2009.) azt az együttes szakszervezeti álláspontot tartalmazza, miszerint a közalkalmazotti állomány részére eddigi gyakorlat alapján biztosíton 45.000 Ft/fő adóköteles ruházati költségtétítés helyett egy 70.000 Ft/fő többlet kompenzációs-keret kerüljön megállapításra. A többlet-keret a dolgozó a jelenlegi kompenzációs rendszer elemei között, a már megállapított egyéni keretén felül adómentesen tudná felhasználni.

Gazdaságossági szempontból a munkáltató és a dolgozó részére egyaránt kedvező lehet a javaslat szerinti intézkedés, azonban a döntés meghozatala előtt javasolom felmérni, hogy a közalkalmazotti állomány hogyan fogadná a tervezett módosítást és hányan élnének az új lehetőséggel.

Fentiek értelmében kérem tisztelt Főtitkár/Elnök Asszonyt/Urat, hogy a saját szakszervezeti tagjai körében kérje ki a közalkalmazottak véleményét (esetleg egy, a szakszervezet honlapján megjelenő közvélemény-kutatással), melynek eredményéről kérem, hogy 2009. április 1-jéig tájékoztatni szíveskedjen.

Budapest, 2009. március “19”

Tisztelettel:

 

Dr. Sipos Gyula
r. dandártábornok