Az 1000 eurora adott válasz

Megérkezett az EU hivatalos válasza 1000 eurós kérdésünkre, melynek előzmény anyagai az alábbi címeken található. A hivatalos válasz fordítása a cikk további részében olvasható.

Előzmény anyagok:

Levél a miniszternek (2008. június 13.)

IRM ezer euro (2008. augusztus 30.)

Megkérdezzük az EU-t az 1000 euróról  (2008. szeptember 01.)

Az első EU-s válasz az 1000 eurós kérdésünkre (2008. október 21.)

 

Jacques Barrot
az Európai Bizottság alelnöke

Kelt: Brüsszel, 2009. március 04.

AL/mvo A(09)115-D(09)525

Tisztelt Szima Judit!

Almunia biztos úr továbbította hozzám az Ön levelét, amelyben tájékoztatást kér az Európai Unió által a magyar rendőri erők fizetésének támogatására állítólag nyújtott pénzalapokról.

Az Európai Bizottságnak nincs tudomása pénzeszközök közvetlen utalásáról a közösség költségvetéséből a magyar rendőri erők részére, a törvényvégrehajtásban dolgozók fizetésének emelésére. A törvényvégrehajtásban dolgozók bérét és egyéb juttatásait, más állami alkalmazottak béréhez és egyéb juttatásaihoz hasonlóan, a tagállamok felelőssége biztosítani, és a szükséges pénzeszközök az állami költségvetést kell terheljék.

Lehetséges a személyzeti költségek közös finanszírozása olyan egyedi projektek esetében, amelyek saját pénzeszközeit az Európai Bizottság kezeli. Ilyen esetekben közös finanszírozásra csakis az érintett intézkedés megvalósításának közvetlen költségei vehetők számításba. Amennyiben a projekttel kapcsolatos feladat a közalkalmazott / köztisztviselő szokásos tevékenységébe sorolható, a költség a projekthez való természetbeni hozzájárulásnak minősül, és közös finanszírozás nem lehetséges.

Remélem, hasznos tájékoztatást adhattam.

Üdvözlettel:

    [S.k. aláírás]
    Jacques Barrot

Szima Judit részére
Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
7100 Szekszárd
Tanya u. 4.