- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Mindenkit, csak a TMRSZ-t nem

Az ORFK minden szakszervezet működését támogatja gépkocsihasználattal követhetetlen norma alapján, addig a TMRSZ-t nem.

Ugyanakkor megdöbbenéssel szembesültünk tegnap azzal a ténnyel, hogy az IPA egyesületnek 2 db autó  áll a rendelkezésére, a Polgárőr Szövetségnek pedig 101 db-ot adott a rendőrség.

 

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY HELYETTES
GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓ

Szám: 3295/2/2009. ált.

Szima Judit asszony
Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
főtitkár

Szekszárd

Tisztelt Főtitkár Asszony!

A 2009. február 11-én megtartott egyeztető értekezleten kifogással élt a 3958/1/2009. ált. sz. átirattal kapcsolatban, amelyben 2009. február 06-i dátummal felszólítottuk Főtitkár Asszonyt a Rendőrségi Igazgatási Központ “A” épületének XIII. emeletén található 1310. sz. irodahelyiség kiürítésére.

A kifogással kapcsolatban újabb egyeztetés lefolytatását nem látjuk indokoltnak, a fentiekben hivatkozott levelünkben előadottak alapján, álláspontunk szerint a munkáltatói intézkedés törvényes, és jogszerű.

A február 11-én megtartott megbeszélésen a közérdekű adatok nyilvánosságára való hivatkozással Ön konkrét kérdéseket is feltett amelyeket dr. Vattay Gergelynek címzett. Tekintettel arra, hogy a feltett kérdések nem dr. Vattay Gergely szakterületéhez kapcsolódóak, így jelen levelemben kívánom a választ megadni.

 

1.) Az ORFK a Független Rendőr Szakszervezet, és a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete részére 2-2 db gépjárművet bocsát rendelkezésre. Az FRSZ 2 db bérelt gépjárművet használ, a BRDSZ 1 db bérelt, és 1 db ORFK tulajdonban lévő gépjárművel közlekedik.

A Rendészeti Védegylet jelenleg 14 db, ORFK tulajdonban lévő gépjárművel rendelkezik, a gépjárművek visszavételéről, és a továbbiakban összesen 2 db gépjármű rendelkezésre bocsátásáról már intézkedtem, jelenleg az utasításom végrehajtása folyamatban van.

2.) A bérelt gépjárművek bérleti díját az ORFK fizeti. A bérleti díj magában foglalja a kötelező, és CASCO biztosítást, továbbá a szükséges szervizelési költségeket is. A BRDSZ használatában lévő, ORFK tulajdonát képező gépjármű szervizelési költségét az ORFK fizeti. A Rendészeti Védegylet használatában lévő gépjárművek tekintetében a szerviz költséget a Rendészeti Védegylet maga fizeti.
Valamennyi szakszervezet saját maga fedezi a felmerülő benzin költségeket,  továbbá km-enként 20.- Ft amortizációs költség megfizetését is vállalták.

3.) Az IPA számára 2 db gépjármű áll rendelkezésre, 1 db Chevrolet Lacetti, és 1 db Ford Transit kisbusz.

4.) Az ORFK az Országos Polgárőr Szövetség számára biztosított 101 db gépjárművet. Az ORFK tulajdonban lévő gépjárművek üzembentartói jogát adtuk át, amely azt jelenti, hogy az Országos Polgárőr Szövetség üzembentartóként szerepel a gépjárművek forgalmi engedélyében, így a fenntartással kapcsolatos valamennyi költséget, beleértve a kötelező biztosítás díjait is, ők állják.

 

B u d a p e s t, 2009. február “17”.

Tisztelettel:

 

dr. Sipos Gyula
r. dandártábornok