- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Egy dolgozó véleménye a cafetériáról

De egyvalamit nem adok, ha beledöglök se: a tartásomat.

Tisztelt Főtitkár Asszony!

Engedd meg, hogy beszámoljak a Rendőrség vezetésének újabb gusztusos fogásáról, a körítést mellőzve, a lényegbe vágva.

A cafeteria-rendszerről lesz szó. Arról a juttatásról, amiről a bevezetése előtt azt a hírt terjesztették el, hogy valamelyest kompenzálni fogja a jövedelmi különbségeket az alacsonyabb ill. a magasabb beosztású, azaz bérű rendőrök közt.

Magyarán arról volt szó, hogy minél kisebb valakinek a jövedelme, annál több ilyen juttatásban fog részesülni. Mivel 6 év hivatásos szolgálattal a hátam mögött még mindig egy frissen felszerelt kezdő rendőr bére jelenik meg hó elején, a számlámon, egy kicsit örültem, és igazságosnak tartottam ezt a lépést.

Hát nem így történt.

Hideg zuhanyként ért szembesülnöm azzal, hogy részemre 2/2-es járőr beosztásomból kifolyólag 40. 000.- Ft. összegű juttatást állapítottak meg….. 6 év után.

Míg az 1-2 éve hivatásos, 2/3-as járőrvezető beosztású kollégák 60. 000.-et tettek zsebre.
A hab a tortán, hogy ha 3 éve lennék járőrvezető, már 80. 000 – Ft. lenne ez az összeg…..

Nem tudtam rászánni magam, hogy elfogadjam azt a tényt, hogy az Én munkám és letöltött szolgálati időm nem ér fel egy 1-2 éve felszerelt kollégáéhoz.

Nem tudtam rászánni magam, hogy az önérzetemet sárba taposva a Rendőrség által elém dobott alamizsna guruló fillérjei után kapkodjak.

6 év. Nem sok, nem kevés. De mindenki maga érzi, mennyit adott magából ennek a Cégnek.

Méltatlan a fizetésem. Méltatlan a beosztásom. Méltatlan az, hogy vezetők hasraütésszerűen döntik el, ki mennyit érdemel. Meg más szerint……….

Elvehetik az egészségemet a szolgálattal. Elvehetik az életszínvonalamat a fizetésem és a beosztásom befagyasztásával. Elvehetik a reményt, hogy egyszer ebből a fizetésből meg fogok tudni vásárolni 30 év részletre egy olyan lakást, melyet 35 éve gyári munkásoknak építettek. Elvehetik a reményt, hogy családot alapíthatok és el is, tudom majd tartani a gyerekemet.

De egyvalamit nem adok, ha beledöglök se: a tartásomat.

A fenti okok miatt visszautasítottam a cafeteria juttatás elfogadását annak megalázóan alacsony összege miatt.

Erről ennyit.                                                                                          

 

 

Név és cím a szerkesztőségben