- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

ORFK válasz IRM megkeresésünkre

Előzmények:

BRFK II. kerületi állapotok…
Az IRM vezetőjéhez fordultunk

IRM válasz 2008. szeptember 08.

Nesze semmi fogd meg jól, avagy túlórával kapcsolatos anomáliák miatt az IRM nem illetékes?! ORFK válasz, a BRFK majd válaszol.

 

 

 ORSZÁGOS RENDÖR-FÓKAPITÁNYSÁG HUMÁNIGAZGATÁSI SZOLGÁLAT

 

Szám: 41946/1/2008. ált.

Szima Judit főtitkár asszonynak!

Tettrekész Magyar Rendőrség

Szakszervezete

főtitkára

 

Szekszárd

 

Tisztelt Főtitkár Asszony!

 

Az igazságügyi és rendészeti miniszter úrnak írt beadványát a rendészeti szakállamtitkár úr illetékességből válaszadásra megküldte az országos rendőrfőkapitány úrnak és a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének. Az országos rendőrfőkapitány úr megbízásából a következőkről tájékoztatom.

A szolgálat érdekében elrendelt és személyhez kötött túlórákról országos kimutatással nem rendelkezünk. Jelenleg nincs olyan adatbázis, amely országosan kimutatja, hogy egy-egy rendőr hány túlórát teljesített és ebből mennyi lett szabadidőbe kiadva, illetve mennyi került pénzben történő megváltásra. A túlszolgálat elrendelésének és megváltásának megvannak a jogszabályi feltételei , amennyiben ezek nem teljesültek, illetve sérültek, vizsgálni fogjuk a felelősség kérdését is.

 Amennyiben a Főtitkár Asszony konkrét adatokkal rendelkezik az egyes személyek irányába történt “előljárói hatalommal való visszaélésről”, annak megjelölése esetén tényfeltáró vizsgálatot elrendeljük.

A miniszter úrnak írt beadványának 1 -2. pontjában foglaltakról az érintettség okán a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszol.

A kifizetett összegekről készített megyesoros táblázatot csatoltan megküldöm.

Kérem Főtitkár Asszonyt válaszom megértésére és szíves tudomásulvételére.

 

Budapest, 2008. december 30

 

Tisztelettel:

 

Zsinka András r. dandártábornok
szolgálatvezető

 

Az ORFK válaszlevele a mellékelt táblázattal PDF formátumban