- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Szolidaritási Nyilatkozat

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT
a
Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet
és a

Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetével.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szolidaritását fejezi ki a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezettel és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetével a reptéri dolgozók munkafeltételeinek lehetőség szerint minél gyorsabban, minél hatékonyabban történő javítása érdekében.

Szakszervezetünk mélységesen egyetért azzal, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a munkáltató által elkövetett sztrájktörést a munkavállalók valamint a szakszervezetek alkotmányos jogai biztosítása érdekében.

Egyetértünk azzal, hogy a jelenlegi helyzetben a repülésbiztonság elérése érdekében elengedhetetlen a Budapest Airlines Zrt. átalakítási programjának – melynek keretében több dolgozó munkaviszonya megszüntetésre került – felfüggesztése, továbbá a hosszú távú stabilitás megteremtése érdekében új kollektív szerződés aláírására van szükség.

Méltatlannak tartjuk a reptéri dolgozók alapvető higiéniát és felszereltséget nélkülöző pihenő helységeinek jóval az európai színvonal alatt történő fenntartását továbbá mélységesen egyetértünk azzal is, hogy a dolgozók által végzett túlmuka díját a munkáltatónak ellentételezni kell.

A céljaik eléréséhez őszinte tisztelettel erőt és kitartást kívánunk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a külföldi nagyhatalmak által a magyar dolgozók végsőkig történő kizsigerelését valamint a magyar családok körében végzett újabb gazdasági ellehetetlenítését!

 

Szekszárd, 2008. december 17.

 

Tisztelettel:

 

Szima Judit
Főtitkár