Lejárt szavatosságú húsvéti tojás a BRFK-s rendőrgyerekeknek!

Tájékoztatom, hogy a tegnapi napon a TMRSZ irodát többen felkeresték azzal intézkedésünket kérve, hogy a munkáltató által a munkavállalók gyerekeinek juttatott mikuláscsomagban húsvéti tojás van, melynek a szavatossága ráadásul lejárt.

 

Szám: Kü-229/2008.

dr.Tóth Gábor r. vezérőrnagy
BRFK Vezetője

Budapest

 

Tisztelt Főkapitány Úr!

 

Tájékoztatom, hogy a tegnapi napon a TMRSZ irodát többen felkeresték azzal intézkedésünket kérve, hogy a munkáltató által a munkavállalók gyerekeinek  juttatott mikuláscsomagban húsvéti tojás van, melynek a szavatossága ráadásul lejárt.

A tegnapi napon a hivatalvezetőjével tárgyaltam e kérdésben, aki azt közölte, hogy a Szík r.ddtb. is tud már a problémáról, egy egyszerű félreértésről van szó, mert a beszállító „véletlenül az ott lévő lejárt szavatosságú húsvéti tojást is bepakoltatta” a rendőrgyerekek mikuláscsomagjába, ami valóban lejárt szavatosságú volt és csak 150 db-ról van szó. Erre már intézkedés is történt és kicserélik haladéktalanul azt a 150 db csomagot.

Délután arról tájékoztattak a kollegák, hogy a Mosonyiban a dologzók egy részétől a mikuláscsomagjait beszedték, majd újat adtak helyettük.

Időközben több kerületből kaptunk hasonló jelzéseket, hogy a csokin nincs rajta a szavatossági cédula, hogy már nemcsak a húsvéti tojás, de több csokoládé esetében is lejárt a szavatossága a termékeknek és a dolgozók zúgolódnak, hogy a munkáltató így becsüli meg a dolgozókat.

Tehát a dolgozók által átvett csomagok több, lejárt szavatosságú /Pl.: 2008. 08.-hó,/ vagy fogyaszthatóságot feltüntető cédula nélküli / Pl.: HÚSVÉTI TOJÁS/ csokoládét tartalmaznak.

Időközben megkerestük az érintett szakhatóságot is, aki tájékoztatott bennünket arról is, hogy az emberi fogyasztásra nem alkalmas termékeket azonnal el kell különíteni, így kétséges az a magyarázat, hogy a lejárt szavatosságú termékek véletlenül kerültek bele a rendőrgyerekek mikuláscsomagjába. A lejárt szavatosságú termékek pedig emberi fogyasztásra nem alkalmasak.

Tudomásunk szerint ezen termékek elfogyasztása súlyos betegséget is okozhat gyermekeinknek!

Sajnálatosnak tartjuk azt a körülményt is, hogy a tegnapi napon délelőtt tett bejelentésünkre a BRFK nem értesítette a szakhatóságot ellenőrzés lefolytatására, holott arra tudomásunk szerint kötelezettsége volt.

Nem kívánva tovább részletezni a kollégák felháborodását, haladéktalanul kérjük megadni a közérdekű adatokra való hivatkozással a beszállító céggel kötött megállapodás megküldését. Kérjük tájékoztatni szíveskedjen arról is – ha ezt a megállapodás nem tartalmazná -, hogy egy darab mikuláscsomag beszerzése mennyibe került a BRFK-nak (bruttó összeget szíveskedjen megadni).

Tájékoztatását kérjük arra vonatkozólag, hogy a beszerzés a közbeszerzési szabályok alapján történt-e vagy sem.

Amennyiben nem volt közbeszerzés, akkor milyen szempont alapján kötött egy olyan céggel szerződést a BRFK, akik – nincs rá jobb szó – ilyen minősíthetetlenül gagyi termékkel gondolták a Mikulás ünnepéhez kapcsolódva a rendőrgyermekek „megörvendeztetését”.

Kérjük a megállapodás megkötésében felelős előkészítő személyek megnevezését is, továbbá elvárjuk Főkapitány úrtól, hogy a felelősségrevonás tekintetében is tegye meg a szükséges lépéseket.

Levelünk egy példányát az érintetteknek is megküldjük.

 

Szekszárd, 2008.12.04.

 

Tisztelettel:

 

Szima Judit főtitkár