- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Hamisították az aláírásomat – állítja a rendőr szakszervezetis

Forrás: HVG.hu http://hvg.hu/itthon/20081010_tmrsz_garda_nyomozas_szima.aspx

Több napig nem lehetett elérni a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) honlapját. Az érdekvédelmi szervezet főtitkára, Szima Judit szerint ez is azt mutatja, hogy összehangolt támadás folyik ellenük. Ennek egyik részének tartja, hogy az év elején nekik tulajdonították egy, a gárda támogatására buzdító levelet. Az azon szereplő aláírásról a szakértő nem rég megállapította, hogy nem Szimától származik.


A TMRSZ főtitkára szerint a kritikus, ha kell a parancsnokokat is ostorozó hangvételű írásai miatt nem számít kedvelt személynek a rendőrség vezetői körében. A rendőrség irányítói tárgyalni sem hajlandóak szakszervezetükkel, vagy vállalhatalan megállapodások megkötésére kívánják őket rábírni. Szima úgy véli, hogy a szakszervezetük elleni provokáció része volt az a levél is, amelyben valaki a TMRSZ nevében a rendőröktől azt kérte, hogy lépjenek be a Magyar Gárdába.

Az érdekvédelmi vezető ezt már korábban cáfolta a hvg.hu-nak. A dolgot nem hagyta annyiban, és feljelentést tett a szekszárdi kapitányságon ismeretlen tettes ellen magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. „A papíron található szöveg három-négy betűtípusból áll össze, az alján szerepel a nevem, de az nem tőlem származik.” Szima Judit hozzátette: a nyomozás során kirendelt igazságügyi írásszakértő is ezt állapította meg, miután a dokumentumon lévő aláírást összevetette a főtitkártól származó szignókkal. Ezek alapján a szakértő kijelentette: a levélen található kézjegy nem a szakszervezeti vezető kézjegye.

„Úgy tudom, a levél belső postával érkezett, ezért erős a gyanúm arra, hogy belső ember áll a történtek mögött. Azt viszont, hogy ki, nem sejtem, és úgy érzem, az április óta húzódó eljárás során semmi sem történt arra vonatkozóan, hogy kiderüljön a levél írójának a kiléte.”

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon érdeklődtünk arról, hogy hol tart a nyomozás, de választ nem kaptunk.

hvg.hu