- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Akadályozzák a dolgozók panaszjogát!

Bács-Kiskun megyében is

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (továbbiakban TMRSZ) munkavállalói érdekképviseleti és érdekvédelmi tevékenységet folytat, mely munkát tagjai alkotmányos és munkavállalói jogaik érvényre juttatása céljából fejti ki.

Szervezetünk érdekvédelmi tevékenysége során egyre több olyan esettel találkozik, melynek egy része bűncselekmény elkövetésének a megalapozottságát, azok gyanúját veti fel.

A történeti tényállás:

Beadott szolgálati panaszainkra Timafalvi László r. alezredes arról tájékoztatott jogszabályellenesen, hogy a beadott szolgálati panaszokat nem szolgálati panasznak, hanem kérelemnek minősítette, majd felszólította szervezetünket, ha sérelmesnek tartjuk a döntését, adjunk be szolgálati panaszt.
 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének is megküldtük levelünket.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője válaszában újból arról tájékoztatott, hogy helyesen minősítette a szolgálati panaszainkat kérelemnek, majd újra felszólította a TMRSZ-t, hogy ha nem tetszik a döntése, adjunk be szolgálati panaszt,

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is helyesnek minősíti a kapitány válaszát.

A leírt tényállásból következően a TMRSZ álláspontja szerint az érintett vezetők a Hszt. 5.§-át is megsértették, hiszen a szolgálati viszonnyal kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket nem a rendeltetésüknek megfelelően teljesítették, mely két dolgozó jogos érdekének csorbítását, érdekérvényesítési lehetőségének korlátozását valósította meg.

Fentiek alapján kérjük a TMRSZ a szükséges intézkedéseket megtette.
 
 
Szekszárd, 2008. 08. 20.

 

Tisztelettel:

 

 

TMRSZ