- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Folytatódik a meghurcoltatás?

Tovább folytatódik a rendőri vezetést kritizáló érdekvédők meghurcolása: A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) hódmezővásárhelyi tisztségviselőjét Torzsa Endre főhadnagyot gyanúsította meg bujtogatással a Szegedi Katonai Ügyészség amiért a vendégkönyvben internetes hozzászólásában kiállt a TMRSZ főtitkára, Szima Judit mellett.

Ismert, a TMRSZ főtitkára, Szima Judit ellen még júniusban emelt vádat a Budapesti Katonai Ügyészség bujtogatás vádjával, amiért a végrehajtói állomány béréért, a túlmunkák ellentételezésének elmaradásáért a szabálytalan túlóráztatások ellen és rendőri vezetők sorozatos visszaélései ellen emelt szót.

Az, amit Judit azokban a cikkekben leírt egytől-egyik igazak! És ezt minősítik bűncselekménynek? Az a bűncselekmény, hogy a rendőri vezetők éveken keresztül nem adták meg a rendőröknek a törvény szerinti járandóságaikat! Az a bűncselekmény, hogy maguknak adják az illetményeltérítéseket, a jutalmakat, a soron kívüli előléptetéseket, az ilyen-olyan érdemrendeket, kereszteket, szalagsávokat!” – ezt írta a TMRSZ honlapjának vendégkönyvébe Torzsa Endre érdekvédő.

Emiatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki panasszal élt a gyanúsítás ellen, melyet a Katonai Főügyészség ugyanazon ügyésze, aki a főtitkár panaszát is elbírálta dr. Nemes Ferenc ezredes elutasított.

Torzsa Endre gyanúsítotti jegyzőkönyve (PDF formátumban)