Egy fiatal kollégánktól búcsúzunk

 

 

 

Tisztelt Gyászoló Család !
Hozzátartozók, barátok, kollegák, ismerősök !

 

 

Mélységes fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették Mihóczi Szabolcs rendőr törzsőrmestert, hogy életének 26. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Döbbenten állunk a történtek előtt, hiszen olyan ember távozott közülünk, aki határőrként és rendőrként is mindig tisztességesen helyt állt!

 

Mihóczi Szabolcs

 

SZABOLCS 1981. október 11.-én született Nagyatádon. Általános iskolai tanulmányait lakóhelyén Iharosberényben végezte. A nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Műszaki Szakközépiskolában érettségizett 2000-ben. 2002-ben a Soproni Rendészeti Szakközépiskolában határrendész végzettséget szerzett, ezt követően 2002. július 1-jén kinevezésre került a Nagykanizsai Határőr Igazgatóság, Kanizsa Határvadász század állományába járőr beosztásba. 2004-ben a Határőrségtől került át a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztályának állományába járőrként. 2008. januárjától a Közrendvédelmi Osztályon járőrvezetőként dolgozott. Szerette a hivatását, büszkén viselte az egyenruhát.

 

Ha van, ami nem illik össze, az a virágzás és az elmúlás. Ha van ami nem illik össze, az a fiatalság és a halál. De most a sors arra kényszerít mindannyiunkat, hogy emelkedett szellemben mindezeket harmóniába kapcsoljuk. Nehéz szólni az élet megmásíthatatlan dramaturgiájáról akkor, amikor váratlan és értelmetlen a tragédia. Barátunkat ereje teljében, 26 éves korában érte a végzet. S mi, akik együtt dolgoztunk vele, ismertük hihetetlen munkabírását és kitartását, most némi lelkiismeret-furdalással nézünk önmagunkba. Példát vehetünk róla.. Várta az újabb kihívásokat, óhajtotta a munkával teli mindennapokat. Sajnos most már biztosan tudjuk, ezek vágyak maradnak Szabolcsunk számára, és amit közösen elterveztünk, azt nekünk, az itt maradottaknak nélküle kell megvalósítani. Nem lesz könnyű!!! Ezek a percek soha senkinek nem könnyűek! Különösen nem könnyűek, amikor egy szeretett gyermek, testvér, rendőrtárs tragikus halála után szembesülünk a megmásíthatatlannal: Mihóczi Szabolcs NINCS többé!

 

Pedig nem így képzelte, nem így képzeltük.

 

Isten veled Szabolcs! Soha sem felejtünk…

 

Szabolcstól végső búcsút 2008. június 04-én 15.00 órakor veszünk a Somogy megyei Inke község temetőjében.

 

 

 

(TMRSZ)