- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

BRFK válasza gázálarcok beszerzése ügyében

A TMRSZ 2008.03.18-án itt a honlapján is megjelentette, hogy kompatibilis gázálarcok beszerzését kérte a BRFK-tól. Levelünkre a választ megkaptuk. Az alábbiakban elolvashatjátok.

BUDAPEST RENDŐRFŐKAPITÁNYÁNAK

RENDÉSZETI HELYETTESE

Szám: 122-20/100-32/3/2008.

Tettrekész Magyar Rendőrség

Szakszervezete

Szima Judit Főtitkár részére!

 

Szekszárd,

Tanya u. 4.

 

Tisztelt Asszonyom!

 

Tájékoztatom, hogy Budapest Rendőrfőkapitányához címzett beadványát – melyet a rendszeresített gázálaccal kapcsolatosan küldött – kivizsgáltattam és a következőket állapítottam meg.

A Rendőrségnél az un. 73. mintájú gázálac volt rendszeresítve, melynek cseréje jelenleg folyamatban, mivel elavult konstrukció. Egy sokkal korszerűbb és hatékonyabb un. 93. mintájú ” biomaszk /PV keretálarc” került bevezetésre, mely több szűrőberendezéssel is felszerelhető.

Az igényjogosult szervezetek és személyi állomány ellátása csak olyan fegyverzeti és vegyvédelmi eszközökkel és anyagokkal, valamint védő-és kényszerítő eszközökkel látható el, melynek rendszeresítése és használatba vételének elrendelése megtörtént.

A rendőrség felszerelési tárgyai között, a hivatkozott speciális gázmaszk – mely a védősisakhoz rögzíthető – nem rendszeresített eszköz.

A fenti védőeszköz rendszeresítését egy költséges és hosszadalmas beszerzési és rendszeresítési eljárásnak kell megelőznie, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenlegi finanszírozási és költségvetési lehetőségei nem tesznek lehetővé.

Kérem válaszom szíves tudomásul vételét.

 

Budapest, 2008. április 17.

 

Tisztelettel:

 

Bozsó Zoltán r. ezredes

rendőrségi főtanácsos

főkapitány-helyettes

 

Kompatibilis gázálarcok beszerzését kérjük

BRFK válasza