Kompatibilis gázálarcok beszerzését kérjük

A TMRSZ a kompatibilis gázálarc beszerzését kéri a BRFK.-tól

 

Szám: BRFK-55/2008.

 

 

 

dr. Tóth Gábor r.ddtb.

BRFK

Vezetője

 

Budapest

 

 

 

 

Tisztelt Vezető Úr!

 

 

 

 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a rendszeresített gázálarccal kapcsolatban intézkedését kéri.

 

Sajnálatos módon március 15-én este ismételten tömegkezelési feladatok végrehajtására került sor. Az Észak-pesti csapatszolgálati század, a tömegoszlatás ideje alatt, a Készenléti Rendőrség által felállított, kétsoros mozgó sorfal mögött, mint kiemelő szakaszok tartózkodtak. A Rendőri erők parancsnoka elrendelte a gázcsapást, ezért a gázálarcok felvételére került sor.

 

Ugyanakkor a BRFK birtokában lévő gázálarcok alkalmatlanok a védősisak felszerelés együttes használatára, mivel a hagyományos gázálarc rögzítő kapcsai miatt nem fér a rendőr fejére a sisak, ezért azt rendeltetésszerűen nem lehet használni. Ezáltal pedig minden kolléga testi épsége súlyos veszélybe kerülhet.

 

A Készenléti Rendőrség tagjai már rendelkeznek kompatibilis gázálarccal, amit a sisakra lehet csatolni, így megfelelő védelmet nyújt mind a gázcsapás végrehajtásakor mind a rendzavarók által bedobált kövektől. 

 

Fentiek alapján kérem Önt, hogy a csapatszolgálati századok gázálarc /PV keret álarc/ cseréjére haladéktalanul intézékedni szíveskedjék, mely intézkedéséről és annak eredményéről szervezetünk tájékoztatást kér.

 

 

 

Szekszárd/ Budapest, 2008.03.18.

 

 

 

 

 

Tisztelettel:

 

 

 

Szima Judit főtitkár