Egyéni védőfelszerelések pótlása

Szakszervezetünk megkereste az ORFK vezetőjét az egyéni védőfelszerelések pótlásával kapcsolatosan.

 

TETTREKÉSZ MAGYAR RENDŐRSÉG
SZAKSZERVEZETE

SZEKSZÁRD
Tanya u. 4.

Tel: 06-70-459-01-99 Fax: 06-74-511-575
e-mail: tmrsz@interware. hu Web: http://www. tmrsz. hu

Szám: ORFK-7/2008.

Dr. Bencze József r. altábornagy
Országos Rendőr-főkapitányság
Vezetője

Budapest

 

Tisztelt Főkapitány Úr!

 

A mai napon szakszervezetünk arról értesült, hogy a végrehajtói állomány egyéni védőfelszerelése, a golyóálló mellény 2006. szeptember- októberében bevonásra kerültek, mivel annak szavatossági ideje lejárt, illetve hitelesítésre történt a bevonás.

Ezt követően arról kaptunk tájékoztatást, hogy azok a mai napig nem kerültek pótlásra.

A TMRSZ dolgozók általi tájékoztatása után haladéktalanul felhívtam Szalai István ORFK. Információ Technológiai Főosztály Műszaki Osztály Vezetőjét, aki tagadta az információnkat, illetve ígéretet tett az azonnali válaszadásra, melyre a munkaidő végeztéig nem került sor, pedig több alkalommal próbálkoztam, de legutoljára arról kaptam értesítést, hogy vendégei vannak.

Ígéretét bírtuk még arra is, hogy az ezzel kapcsolatos összes belső normákat részünkre megküldi.

Figyelemmel arra, hogy az elmúlt időszakban kollegáink ellen intézett támadások felerősödtek, a legutolsó esetben esztergomi kollegánk életét is vesztette, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a munkáltató haladéktalanul adjon választ arra, hogy kollegáink védelme érdekében milyen intézkedéseket tettek a vezetőik, a munkavédelmi szabályok miként kerültek betartásra.

A fentiek alapján kérem Önt, hogy tájékoztasson arról, hogy megfelel-e a valóságnak, hogy a végrehajtói állomány nem rendelkezik golyóálló mellénnyel, ha igen, akkor ennek mi az indoka, illetve van-e felelőse az ügynek. Ha van, akkor kit terhel a felelősség.

Amennyiben nem igaz, kérem tájékoztasson, hogy a golyóálló mellények hol lelhetőek fel, illetve az országban milyen leosztások történtek, illetve milyen fajta golyóálló mellények kerültek kiosztásra, azt mikor és ki vételezheti fel. Annak használata mikor kötelező.

Választ várunk az esztergomi kollega halálesetével kapcsolatosan is arra, hogy golyóálló mellény volt e rajta, ha nem annak mi az oka, van-e felelőse annak, hogy egy rendőr életét vesztette.

 

Szekszárd/Budapest,2008.02.12.

 

Tisztelettel:

 

Szima Judit főtitkár