Törvénysértő fizetésemelés rendőri vezetőknek?

MNO

Az egyik rendőri szakszervezet főtitkára szerint több száz magas rangú rendőrnek “térítették” el az illetményét 90 ezer forinttal fölfelé. A Budapesti Katonai Ügyészség először elutasította, majd csak a Katonai Főügyészség utasítására kezdte el újra az ügyben a nyomozás lefolytatását.

Rendőri vezetők fizetésemelésének ügyében nyomoz a katonai ügyészség közölte a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője csütörtökön. Két hónapja érkezett feljelentés arról, hogy törvénysértő módon emelték egyes rendőri vezetők illetményét mondta Ács Tibor.

A testület először feljelentés-kiegészítést rendelt el, majd a feljelentést elutasította. Ez ellen a feljelentő panasszal élt, mely alapján a Katonai Főügyészség a nyomozás lefolytatására utasított. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség most elöljárói hatalommal való visszaélés bűncselekménye miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen mondta a szóvivő.

Mint arról az MNO is beszámolt, a Civil Jogász Bizottság (CJB) hétfői sajtótájékoztatóján részt vett a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) is. Ezen eseményen Gyurcsány Ferenc őszödi hazugságbeszédének apropójából a két szervezet arra biztatta a kisrendőröket, hogy a jogszabályoknak megfelelően járjanak el, illetve tagadják meg a parancsot, ha az bűncselekmény elkövetésére utasít. Mindemellett a TMRSZ elnöke, Szima Judit alezredes elmondta: tudomása szerint törvénytelen módon, egyéni teljesítményértékelés nélkül a 300 legmagasabb rendőri vezetőnek átlagosan mintegy 90 ezer forinttal “eltérítették az illetményét”.

(MTI/MNO)